2024/04/28

Prieš tampant svajonių miestu

Kokios permainos laukia mūsų rajono iki 2010 m., ar gera ir saugu bus čia gyventi žmonėms, ar jie turės darbo, ar domėsis mūsų kraštu turistai, ar bus jis patrauklus investuotojams priklausys nuo sėkmingo mūsų rajono plėtros plano įgyvendinimo. Šiuo metu mes visi dar turime galimybę jį pakoreguoti.
Vasario 19 d. Savivaldybėje lankėsi Lietuvos regioninių tyrimų instituto, rengiančio Kupiškio rajono plėtros iki 2010 m. strateginį planą, direktorius Antanas Alvikas, projektų vadovai Jurgita Bruneckienė ir Andrius Zuoza. Praėjusį kartą šio plano rengėjai su vietiniais specialistais, verslininkais buvo aptarę esamos socialinės, ekonominės, techninės ir inžinerinės infrastruktūros bei žemės ir miškų ūkių aplinkos stipriąsias, silpnąsias puses bei vystymosi galimybes ir grėsmes šiam procesui.
Šį kartą konkrečiai tartasi, kuriuos projektus palikti, kada jie galėtų būti įgyvendinami, kiek galėtų kainuoti. Įkainiai lyginti su panašių projektų kitose savivaldybėse.
Pasak A. Alviko, strateginius plėtros planus jau turi su trečdaliai Lietuvos savivaldybių. Tai svarbus dokumentas žengiant į Europos Sąjungą ir tikintis jos finansinių išteklių paramos. Jau į pabaigą eina ir kupiškėnams tokio dokumento rengimas. Institutas yra paruošęs strateginio vystymosi planą Palangos ir Birštono miestams, Plungės rajonui, pradės jį rengti Kauno miestui.
Kupiškio rajono plėtros iki 2010 m. strateginis planas bus pateiktas svarstyti visuomenei. Išsamią informaciją apie jį bus galima rasti ir internete.
Strateginiame plane numatyta modernizuoti švietimo ir mokslo įstaigų pastatus. 2006 m. turėtų būti renovuota Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija ir jos bendrabutis. Tam numartyta skirti 4 mln. 949 tūkst. litų. 2007 m. planuojama atnaujinti Subačiaus vidurinę mokyklą pastatant naują sporto salę. Tam reikia 1 mln.999 tūkst. litų. 2008 m. numatyti renovuoti Povilo Matulionio vidurinės mokyklos, Adomynės, Šimonių, Šepetos pagrindinių mokyklų pastatai ir kabinetai, o 2005 m. paruošti investicinį projektą, skiriant 80 tūkst. litų

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video