2024/05/10

Laimėjo favoritai, bet nervų sau daug sugadino

Šalies vaikų ir vyrų krepšinio pirmenybės didina greitį artėdamos prie finišo tiesiosios, o šios sporto šakos rajono čempionatas tik ką prasidėjo.
Pasibaigus Lietuvos krepšinio B lygos pirmojo etapo antrojo rato rungtynių tarp Kupiškio sporto centro-“Dailistos„ ir Anykščių “Puntuko„ komandų pirmajai pusei, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salės persirengimo kambaryje penktadienio vakare svečių komandos vyriausiasis treneris olimpinis čempionas Modestas Paulauskas ramiai nusėdėti negalėjo: greitakalbe ir rankų mostais bei kojų judesiais savo mokytiniams impulsyviai aiškino, kaip įveikti mūsų rinktinės vyrų atkaklų pasipriešinimą.
Labiau patyrusios, aukštesnės, atletiškesnės, kas be ko, ir techniniu pasirengimu pranašesnės anykštėnų ekipos aikštės šeimininkai neišsigando, nesivaržydami pakėlė jiems mestą pirštinę. Po Dariaus Šilinsko, Aurelijaus Adomavičiaus ir Andriaus Žilinsko metimų mūsiškiai pirmavo 10:6, bet trys iš eilės klaidos perduodant kamuolį, keletui akimirkų paliktas laisvas plotas po savuoju krepšiu ir “Puntukas„ bemat tuo pasinaudojo. Trečiąją vietą šiuo metu čempionate užimantys kaimyninio rajono krepšininkai, į aikštę išleidę gerokai per dviejų metrų ūgio vidurio puolėją, beveik aklinai užtvėrė prasiveržimus prie savo krepšio ir trūktelėjo pirmyn 28:20. Tokiu rezultatu baigėsi pirmasis kėlinys, kuriame mūsiškiai daugiausia laimę bandė mėtydami iš toli. Šitokiu būdu pelnė net 15 taškų. Tris tritaškius pataikė A. Adomavičius, du – D. Šilinskas.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video