2024/05/13

Butų nebenorima už dyką atiduoti

“Mintys„ jau rašė, kad Vilniuje būsto kainos pastaruoju laiku labai išaugusios ir artimiausiu metu neketina smukti žemyn. Pasidomėjome, kokios gi yra butų, namų, garažų kainos mūsų rajone.
Ar kaip ir anksčiau čia galima gyvenamąjį plotą įsigyti kone pusvelčiui?
Mieste kainos – pagal norą ir piniginę
Kiekvienos dienos laikraštyje galima aptikti skelbimų, siūlančių pirkti namą, butą ar garažą. Pavyzdžiui, už vieno kambario butą su patogumais Kupiškyje, Krantinės g., prašoma ir 20 tūkst. litų (čia tikriausiai atliktas remontas pagal visus europinius standartus), ir tik – 7 tūkst. litų. Vilniaus g. tokį butą kartu su garažu ir keliais arais žemės parduoda už 19,5 tūkst.litų.
Gedimino g. už du vieno kambario butus be patogumų moteriškė prašo 12 tūkst.litų. Tačiau pirkėjų kol kas nesulaukia, nes prie to būsto nėra nei tualeto, nei šulinio.
Dviejų kambarių su patogumais butų kaina Kraštiečių mikrorajone taip pat nevienoda. Antai A.Purėno g. tokį butą siūloma pirkti už 9 tūkst. litų, o analogišką P.Mažylio g. – už 7 tūkst. litų. Dviejų kambarių butą blokiniame name Taikos g. jo šeimininkai žada atiduoti už 10 tūkst. litų ir dar gundo pirkti išsimokėtinai (pageidautų iš karto gauti bent pusę sulygtos sumos). Krantinės g. tokio pat ploto būstas jau įkainotas 15 tūkst. litų. Miesto centre, Vytauto g., už dviejų kambarių butą be patogumų žmogus prašo nei daug, nei mažai – tik 10 tūkst.litų. Anot jo, po kelių metų šis būstas gyventojui turėtų atsipirkti. Gyvens jis šiltai, pigiai lyg Dievo užantyje. Ko daugiau reikia?
Trijų kambarių butų kainos taip pat įvairios. Kraštiečių mikrorajone už tokį gyvenamąjį plotą gali pakloti nuo 7 tūkst.litų iki 13 tūkst.litų. Krantinės g. už tokį būstą jau prašoma ir 18 tūkst.litų…

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video