2024/05/13

“Švenčionis„ nušlavė tritaškių štormas

Du iškalbūs šalies krepšinio pirmenybių akcentai: trylika iš eilės rajono vaikų rinktinės pergalių ir “Dailistos„ vyrų tolimų pataikymų rekordas.
Tarp aštuonių šalies vaikų krepšinio čempionato “Karūna„ C pogrupyje rungtyniavusių komandų šį sezoną visa galva už varžovus pranašesni buvo trenerio Alvydo Puzelio treniruojami 1990 metais gimę Kupiškio sporto mokyklos auklėtiniai. Pralaimėję tik vienintelį mačą Panevėžio miesto bendraamžiams, vėliau jie pasiekė iš eilės trylika įtikinamų pergalių ir šių pirmenybių pirmojo etapo antrąjį ratą baigė būdami lyderiai.
Žaisti revanšinių rungtynių į Kupiškį anykštėnai praėjusią savaitę išvis neatvyko. Tad Krepšinio federacija jiems įskaitė techninį pralaimėjimą 0:20. O ketvirtadienį mūsiškiai lengvai 82:57 (30:24, 14:11, 17:6, 21:16) įveikė Panevėžio rajono jaunuosius krepšininkus. Dabar šiame čempionate paskelbta neilga pertrauka. Kovas dėl apdovanojimų po keturias pajėgiausias visų aštuonių pogrupių komandos atnaujins po dviejų savaičių.
Pastaruoju metu keturiskart paeiliui rajono krepšinio mėgėjams daug džiaugsmo suteikė ir Kupiškio sporto centro-“Dailistos„ vyrų rinktinė. Praėjusį savaitgalį ji dar sykį įrodė, kad sėkmingai gali grumtis ir varžovų aikštėse. Lietuvos krepšinio B lygos varžybų antrojo rato penktajame susitikime Marijampolėje kupiškėnai 91:78 (24:16, 15:17, 31:14, 20:31) privertė pasiduoti vietos “Geležinio vilko„ penketuką.
Pasak “Dailistos„ prezidento Zigmo Paulausko, gerai mūsiškiai kovojo po krepšiais, kibiai gynėsi, neblogai pataikė. Lemiamą persvarą jie įgijo trečiajame kėlinyje, po kurio jau buvo galima patikėti, jog pergalė nebeišslys iš rankų. Taip ir atsitiko. Tikru šių rungtynių didvyriu tapo Aurelijus Adomavičius, pelnęs komandai trečdalį (32) visų taškų. Aktyvūs aikštėje taip pat buvo Andrius Žilinskas ir Nerijus Dirsė, surinkę po 17 taškų. Dar 12 jų prie laimėjimo pridėjo Ričardas Alekna.
Tačiau, kaip niekada anksčiau, tikrą tikslių tritaškių metimo fejerverką mūsų ekipos žaidėjai pademonstravo šeštadienį Švenčionyse. Jie savo snaiperių kiaurai per krepšio tinklelį nardytais kamuoliais aikštės šeimininkus tiesiog užkapojo. Pataikė net 20 tolimų metimų! Toks kupiškėnų taiklumas žadą atėmė ir gausiems žiūrovams. Atlaikyti užgriuvusį preciziškų pataikymų štormą iki šiol pergalių dar neiškovoję “Švenčionys„ buvo bejėgiai. Jie turėjo nusileisti 67:101 (17:27, 13:24, 12:22, 25:28). “Dailistos„ taškų karaliaus vardas vėl atiteko A. Adomavičiui – 27 taškai, iš jų 7 tritaškiai. Marius Litvinas įmetė 23(6), Tomas Tatulis – 16(4) taškų.
Artimiausias dvejas rungtynes mūsų rinktinė žais namie. Ateinantį penktadienį Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje kausis su Anykščių “Puntuku„, o šeštadienį – su Panevėžio “Kemi„. Abi šios ekipos yra lyderių grupėje.

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video