2024/05/13

Iš olos išlindusius mešką ir barsuką žiūrovai pasitiko šventiškai nusiteikę

Šeštadienį, spaudžiant šaltukui, kupiškėnai ir miesto svečiai, kas po vieną, kas grupelėmis rinkosi į senąjį Kupiškio stadioną piliakalnio papėdėje. Čia vyko Kupiškio kultūros ir sporto centrų organizuota pusiaužiemio šventė. Žiūrovai galėjo ne tik pasigėrėti techninio sporto rungtynėmis, bet ir dalyvauti virvės, visureigio traukime, pasivėžinti senoviniu transportu – važiu, pasišildyti prie laužo. Pramogų netrūko ir mažiesiems: jiems buvo pasiūlyta palenktyniauti čiuožiant nuo kalno ne tik rogutėmis, bet ir netradicinėmis priemonėmis.
Renginys prasidėjo keturių zaporožiečių ekipažų lenktynėmis. Tokiu originaliu būdu mešką ir barsuką iš gilaus žiemos miego žadino ne tik kupiškėnai D. Jurkštas, D. Jankauskienė, V. Jakšys, bet ir svečias iš Biržų A. Čepinskas. Geriausiu šioje klasėje tapo Vladas Jakšys.
Dalyvauti džipų slalome ir išbandyti rankos taiklumą buvo pakviesti azartiški, aktyvūs bei drąsūs žiūrovai. Jie, užėmę keleivio vietą visureigyje, turėjo ant sulpelio sumėtyti metalinius žiedus. Džipo vairuotojai, kabliu prisikabintą rąstą turėjo vežti vinguriuodami gyvatėle nustatyta trąsos atkarpa. Iš vienuolikos džipų slalomo ekipažų dalyvių šįkart neprilygstami buvo pasvaliečiai, užėmę visas tris prizines vietas: S. Šernienė – pirmąją, S. Urbonavičius – antrąją ir V. Uštupas – trečiąją.
Iš trijų užsiregistravusiųjų, aerorogių lenktynėse startavo tik du dalyviai. Pirmasis finišo liniją kirto S. Šližauskas. Spalvingųjų motociklų lenktynėse pirmieji buvo Nerijus ir Arvydas Dovydonys. Nedaug nuo jų atsiliko ir antrąją vietą užėmęs Zigmo Žiuko ir Broniaus Vareikos ekipažas.
Geriausią laiką pasiekė, ištvermingumą ir meistriškumą visureigio traukime parodė Naivių komanda. Norėdami pramankštinti sušalusius raumenis vyriškiai skubėjo traukti virvės.
Kultūros centro vitražų salėje vyko meninė šventės dalis. Čia buvo pristatyta vyr. specialistės, Šimonių meno klubo vadovės V. Kaulakienės tapybos darbų paroda, skambėjo lietuvių liaudies dainos, sukosi šokis, aidėjo šnekos, juokavimai, burtai, prietarai.
Taip linksmai mėsiedo laikotarpiui būdingus papročius ir tradicijas priminė folkloro ansambliai: „Vijūnytė“ iš Salamiesčio, Antašavos „Sidabrinė gija“, Kupiškio „Kupkėmis“, Subačiaus folkloro grupė „Subatėla“, Naivių „Obelėlė“ bei Virbališkio „Narštupėlis“.

——-
Autorius: Jurgita Žiukaitė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video