2024/04/27

Pragiedrėjo “Dailistos„ padangė

Savaitgalį mūsų rajono vyrų ir vaikų krepšinio komandos laimėjo ketverias rungtynes
Ketvirtose Lietuvos B lygos vyrų devintojo krepšinio čempionato rungtynėse pagaliau pirmąją pergalę šį sezoną iškovojo Kupiškio “Sporto centro-Dailistos„ ekipa. Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje penktadienį ji pasekme 92:76 (18:26, 22:14, 21:9, 31:27) įrodė, kad yra pajėgesnė už Vilniui atstovaujančią Lietuvos kurčiųjų rinktinę.
Po nesėkmingos mačo pradžios aikštės šeimininkai galutinai iniciatyvą perėmė antroje dvikovos pusėje. Manyčiau, tai padaryti visų pirma jiems pavyko pagerinus komandinį žaidimą. Nervingame susitikime “Dailista„ šįsyk pasirodė psichologiškai ištvermingesnė. Jos smogiamoji jėga buvo taikliarankiai Nerijus Dirsė, pelnęs 24 taškus, iš kurių 16 įmetė nuo tritaškių linijos, ir Marius Litvinas (21 tšk.), iš toli į varžovų krepšį kamuolį įsviedęs tris kartus.
“Dailistos„ startinis penketukas M. Litvinas, N. Dirsė, Marius Tilmantas, Darius Šilinskas ir Andrius Žilinskas rungtynes pradėjo vangokai, tarsi kažko varžydamasis, jo veiksmams trūko šviežumo. Veržliai, aktyviai žaidė tiktai M. Litvinas. Stengdamasis ryžtingesnei kovai paskatinti ir savo komandos draugus, jis drąsiai atakavo iš toli, tačiau metimai ne visada pasiekdavo tikslą.
Nuo pat mačo pradžios nežymiai pirmavusius svečius kupiškėnai M. Litvino tritaškiu pasivijo maždaug pirmojo kėlinio viduryje – 11:11, buvo įsiveržę į priekį 16:13, bet per paskutiniąsias pusketvirtos dvikovos ketvirčio minutes tepelnė vos du taškus ir vilniečiai atitrūko aštuoniais taškais. Kur kas efektyvesnės buvo jų greitos atakos, kibesnė gynyba. Mūsiškiai ir patys svečiams palengvino gyvenimą, neretai leisdavo netrukdomai mesti iš toli, nespėdavo jų dengti.
Žiūrovų džiaugsmui, antrajame kėlinyje varžovų krepšys atsirišo įsimėčiusiam N. Dirsei. Dabar jau daugiausia jo taiklūs šūviai vis dažniau kėlė plojimų audrą, svarbiu momentu pataikė M. Tilmantas, gaivaus vėjo į žaidimą įnešė Tomas Tatulis, suaktyvėjo A. Žilinskas, bet, kol atstatė žaidimo pusiausvyrą, vietos krepšininkams prireikė visos dešimties kėlinio minučių. Jie rezultatą išlygino 40:40 prieš pat didžiąją pertrauką. Kurtieji meistriškumu “Dailistos„ nė kiek nepranoko, mūsų komanda pasigauti juos galėjo ir anksčiau. Deja, sutrukdė klaidos varantis ir perduodant kamuolį, skuboti metimai, gynybos spragos. Be to, pirmoje rungtynių pusėje svečiai taškais pavertė visus baudos metimus, o šeimininkai jų nerealizavo penkis kartus.
Antrajai susitikimo pusei varžovams parako nebeužteko. Geriau mūsų vyrai įžaisdavo kamuolį, dažniau jį, nors ir ne visada sėkmingai, perduodavo po krepšiu vidurio puolėjams. Ričardui Aleknai, A. Žilinskui, kuriuos be pražangų vilniečiams buvo sunku sulaikyti. Gniuždė juos ir kupiškėnų taiklūs tritaškiai. Pakrikusi svečių ekipa atsitiesti nebeįstengė. Paraližiuotas jos žaidimas šlubavo abiem kojomis, ypač nesisekė pataikyti. Per dešimt minučių įmetė vos devynis taškus! Daugiau nei dvigubai mažiau už aikštės šeimininkus, kurie trečiąjį kėlinį užbaigė iš toli paleista M. Litvino “bomba„ ir paskutinę kovos atkarpą pradėjo turėdami didžiausią (61:49) pranašumą.
Emocingai reaguodamas į slystančią žemę iš po savo komandos žaidėjų kojų, Vilniaus atstovų treneris buvo nubaustas technine pražanga už nesportišką elgesį. Toks jo nesusivaldymas saviškiams dar labiau pakenkė. Šiek tiek sumažintą skirtumą “Dailista„ vėl padidino – 70:56. Du efektingus tritaškius įkrovė M. Tilmantas ir vieną M. Litvinas. Likus iki rungtynių pabaigos keturioms minutėms, kupiškėnai buvo nutolę net 21 tašku – 80:59. Tada visiems viskas jau tapo aišku ir abiem komandoms beliko sulaukti finalinės varžybų sirenos.
Įkvėpta šio laimėjimo, “Dailistos„ rinktinė šeštadienį pasiekė ir antrąją pergalę. Ji Marijampolėje 82:77 (15:18, 25:18, 17:25, 25:16) įveikė vietos žaidimų sporto mokyklos auklėtinius. Mūsų ekipoje ryškių lyderių šį kartą nebuvo. Visi ilgesnį laiką aikštėje praleidę žaidėjai pelnė apyvienodžiai taškų: Aurelijus Adomavičius – 17, N. Dirsė – 15, M. Litvinas – 12, Kęstutis Balčiauskas – 11.
Apskritai kaip reta sėkmingas buvo šis savaitgalis rajono krepšininkams. Dvejas rungtynes laimėjo ir šalies trylikamečių berniukų čempionate “Karūna„ žaidžianti Kupiškio sporto mokyklos komanda. Alvydo Puzelio treniruojami paaugliai namuose 88:56 (20:14, 28:12, 15:10, 25:20) partiesė Panevėžio rajono krepšininkus. Nugalėtojams 18 taškų surinko Valdas Šablevičius, po 14 – Vytautas Zaborskis ir Dainius Aukštikalnis, po 13 – Martynas Beganskas ir Arvydas Svetickas. Užvakar jaunieji kupiškėnai Raseiniuose net 115:71 (27:6, 29:20, 30:21, 29:24) sutrypė aikštės šeimininkus. Iš mūsiškių rezultatyviu žaidimu išsiskyrė A. Svetickas, V. Šablevičius ir V. Zaborskis (po 20 tšk.), Mindaugas Šiukšta (18).

——-
Autorius: Algirdas PETRULIS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video