2024/05/04

Pakeliui iš Šiluvos

Praėjusį sekmadienį, Šilinių (Švč. Mergelės Marijos gimimo dienos) išvakarėse grupelė Kupiškio caritiečių apsilankė Šiluvos atlaiduose. Pasak Vandos Juozaitienės, jiems, 12 žmonių, kelionę surengė vienuolė Birutė. Kupiškėnai, kas galėjo, nuo Tytuvėnų iki Šiluvos ėjo pėsčiomis su maldininkų procesija. Spėjo į Sumą – pagrindinę šv. Mišių dalį. Kupiškėnės turėjo gerą progą pamatyti ir neseniai restauruotą centrinį bazilikos altorių bei šiemet atnaujintą garsųjį Šiluvos bažnyčios “Dievo Motinos su kūdikiu„ paveikslą. Tą dieną tarp maldininkų buvo ir prezidentas Rolandas Paksas su žmona ir sūnumi.
Šiluvos atlaidai prasidėję rugsėjo 7-ąją tęsis iki rugsėjo 14-osios. Kitą sekmadienį bus laikomos šv.Mišios, skirtos paminėti popiežiaus Jono Pauliaus II apsilankymo Šiluvoje dešimtmečiui, į kurias ketina vykti dar gausesnis būrys tikinčiųjų iš Kupiškio.
Grįždamos iš atlaidų mūsų rajono caritietės užsuko į Pranciškonų vienuolyną prie Kryžių kalno, kuris iškilo paties Popiežiaus iniciatyva, prisiminė čia kalvos papėdėje, prieš dešimt metų jo laikytas šv.Mišias.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video