2024/03/28

 

ĮSPŪDINGAS ŽVEJO IŠ PALĖVENĖLĖS LAIMIKIS

Romualdo Kavoliūno laimikis. Nuotrauka iš Romualdo Kavoliūno albumo

Ne naujiena, kad Kupiškio mariose knibždėte knibžda žuvų. Tai kaskart patvirtina ir įspūdingas žvejų laimikis.

Ši vasara, ypač liepos mėnuo, įsimintina ir žvejui iš Palėvenėlės Romualdui Kavoliūnui. Vyrui tuo metu žuvaujant dugnine meškere užkibo didžiulis šamas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Galvojo, kad kelmas

„Žvejojau vakare Palėvenėlės kaime. Iš pradžių pagalvojau, kad užkibo koks kelmas. Traukiau gal pusvalandį. Paprašiau ir kitų žvejų pagalbos, kai supratau, kad užkibo didelė žuvis. Kai žuvį prisitraukiau visai prie pat kranto, žvejai įbridę į vandenį samteliu padėjo ją ištraukti. Tuomet įsitikinau galutinai, kad užkibo šamas. Kaip masalą naudojau žuvies filė. Pasvėrus paaiškėjo, kad mano laimikis sveria 12 kg 830 g. Šiemet kol kas didesnių žuvų nesumeškeriojau“, – pasakojo Romualdas.

Vyras žvejoja nuo pat mažumės, galima sakyti, visą gyvenimą. Iš pradžių meškerę įmerkdavo tvenkinuke netoli namų, o paaugęs traukdavo žuvauti į Lėvenį, o šią upę užtvenkus žvejoja ir mariose.
Romualdas mėgsta su meškere prie vandens išsiruošti ir anksti ryte, ir dieną, ir vakare.

„Man geriau žuvis kimba, kai marios šiek tiek banguoja. Kai jos ramios, ypatingo laimikio nėra ko tikėtis“, – sakė pašnekovas.

Paklaustas, ar mėgsta žuvies patiekalus, Romualdas prisipažino, kad tai nėra jo mėgstamiausias valgis. Žvejoti jam kur kas įdomiau nei pagautą žuvį išdoroti ir kepti ar virti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Romi,isgaudysi viska 🙂

Rekomenduojami video