2024/10/25

 

DEBATAI TARSI IŠMOKTA PAMOKA SU MENKA ŽIEŽIRBA

Seimo rinkimų antro turo debatuose Sėlos vakarinėje rinkimų apygardoje dalyvavo dvi pretendentės į Seimo narius (iš kairės) – Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga) ir Lilija Vaitiekūnienė (Lietuvos socialdemokratų partija). Autorės nuotrauka

Biržų Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos salėje spalio 21 dieną iniciatyva „Žinau, ką renku“ organizavo Sėlos vakarinės vienmandatės rinkimų apygardos debatus. Čia dalyvavo daugiausia balsų pirmame Seimo rinkimų ture surinkusios kandidatės – Lilija Vaitiekūnienė (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Eglė Blaževičienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga). Debatus moderavo Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt vyriausiasis redaktorius.

Debatai buvo gana nuobodūs, be ryškesnių emocijų. Kandidačių atsakymai panašūs į gerai išmoktas, daug kartų kartotas pamokas. Debatus stebėjo beveik tik vien abiejų pretendenčių į Seimo narius partiečiai ir rėmėjai. Beje, daugiausia iš Kupiškio. Tarp jų buvo Biržų, Kupiškio ir Anykščių merai ir Seimo narys, nepatekęs į antrą šių rinkimų turą.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie grožį ir koaliciją

Tarp Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatės E. Blaževičienės sirgalių sėdintis Seimo narys Valdemaras Valkiūnas, paklaustas, ar palaiko šią kandidatę, šmaikštavo, kad stebės grožio rinkimus kaip komisijos narys, ir daugiau ta tema nekalbėjo.

Pirmiausia pretendentės į Seimo narius atsakė, kokią matytų valdančiąją koaliciją. Čia visus truputį prajuokino E. Blaževičienė, pasakiusi: „Jei rinkimai pasibaigs taip, kaip numatyta…“ Moderatoriui susidomėjus, kaipgi numatyta jų baigmė, politikė pasitaisė ir pasakė: „Kaip tikimasi, kad jie pasibaigs.“ E. Blaževičienės nuomone, valdančiąją koaliciją turėtų sudaryti socialdemokratai, vardanlietuvininkai ir valstiečiai.

L. Vaitiekūnienės atsakymas buvo beveik toks pat. Ji tik pridūrė, kad į koaliciją dar būtų pakviesti keli mišrios frakcijos kandidatai.

Socialdemokratų kandidatė atsakinėdama į klausimus daugiau rėmėsi savo partijos lyderių įžvalgomis ir į debatus atsinešė lapus su duomenimis apie sudarytą 2025 metų biudžetą.

Ši detalė sukėlė klausimų konkurentės rėmėjų stovykloje. L. Vaitiekūnienė atsakė, kad ir E. Blaževičienė galėjo tokius duomenis atsinešti į debatus.

Plačiau skaitykite spalio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Seimo narys, pralaimėjęs šiuos rinkimus į Seimą, Valdemaras Valkiūnas savo palankumą reiškė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei. Apie tai paklaustas šmaikštavo, kad yra tik grožio rinkimų komisijos narys.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Debatai butu buve neblogi, jei ne musu mero zmonele su savo bandymu atrodyt gudra ir pakelt savo kandidates nusikalbejimus, bet taip pro sali pjove, kad Dieve apsaugok mus visus

  • Valkiūnas už dirbtiną grožį,reikia pagrinde žiūrėti į protą….

    • Tai jau taip, o dar kai ne tik labai graži iš prigimties, bet ir protinga,tai Kupiškiui tobulas pasirinkimas.

    • Nereikia čia varyti. Kažin kuri čia taip pro šalį pjovė. 🙂 Nereikia būti vienašališku. Geriau patylėti ir būti objektyviu.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video