2024/10/18

 

SUNKŪS LIGONIAI ODONTOLOGŲ NAMUOSE NESULAUKIA

Vyrą Petrą slaugančiai Genovaitei Sokienei skaudu, kad danties skausmo kamuojamam sunkiam ligoniui negali rasti pagalbos. Autorės nuotrauka

Į „Kupiškėnų mintis“ prašydama pagalbos kreipėsi kupiškėnė Genovaitė Sokienė. Moteris kelerius metus su didžiuliu atsidavimu slaugo namuose sutuoktinį su sunkia negalia. Ji pasakojo, kad susidūrė su problema, kurios išspręsti nepavyksta, nors beldėsi ir į valdiškai, ir į privačiai dirbančių medikų, kitų atsakingų institucijų duris. Vyrą kamuoja danties skausmas. Jo vežti į gydymo įstaigą negalima, būtina sulaukti odontologinės pagalbos namuose. Tačiau aiškėja, kad tai – neįmanoma.

Jurga BANIONIENĖ

Iš namų pas medikus – jokių galimybių

„Daugiau nebežinau, kur kreiptis, ko tik neišbandžiau, – pokalbį pradėjo Genovaitė. – Mano vyras neįgalus, guli funkcinėje lovoje, jį slaugau septynerius metus.

Vyrui pradėjo labai skaudėti dantį, tiksliau jo ten nebėra, tik šaknis. Reikia ją išrauti ir problema būtų baigta.

Kas susidūrė su danties skausmu, žino, koks jis. Dabar vyrą pajudinti ir nuvežti į gydymo įstaigą dėl jo sveikatos būklės neįmanoma, reikia, kad pagalba atvyktų į namus, bet odontologai į namus nevažiuoja.“

Anot pašnekovės, bet koks pajudėjimas iš namų sutuoktinio Petro sveikatai labai pavojingas. Net namie pamėginus įsodinti į neįgaliojo vežimėlį, jis pasijunta blogai, leipsta. Apie nuvežimą pas medikus nėra nė minties. Vyras patyrė tris insultus, serga cukriniu diabetu.

Anksčiau, kai dar buvo kiek stipresnis, galėdavo su neįgaliojo vežimėliu nuvežti į gydymo įstaigą. Ten yra liftas, juo pasikeldavo ir patekdavo pas odontologus.

Kreipėsi, kur tik galėjo

Moteris pagalbos bandė ieškoti įvairiais būdais. Pirmiausia kreipėsi į savo šeimos gydytoją. Jai pasakyta, kad niekuo negali padėti. Tada bandė belstis pas privačiai dirbančius odontologus. Gavo atsakymą, kad pagalba į namus neteikiama, tačiau gydytoja bent paskyrė reikalingų antibiotikų.

Plačiau skaitykite spalio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video