2024/10/13

 

KOKIŲ LŪKESČIŲ VEDINI PRIE BALSADĖŽIŲ EINA KUPIŠKĖNAI

Račiupėnų rinkimų apylinkėje darbas vyko sklandžiai.

Sekmadienį Lietuvoje vyksta eiliniai Seimo rinkimai. Lietuvos piliečiai renka keturioliktąjį Lietuvos Seimą, dirbsiantį 2024–2028 m. Rinkimų dieną pašnekinome savo pilietinę valią išreikšti atskubėjusius kupiškėnus. Teiravomės, ar lengva buvo apsispręsti kam skirti savo balsą, ko žmonės tikisi iš naujų Seimo narių, kokias mato pagrindines šalies problemas.

Jurga BANIONIENĖ

Laimingesni, turtingesni, reikalingi

Balsuoti į Račiupėnų rinkimų apylinkę, įsikūrusią Kupiškio  Povilo Matulionio progimnazijoje, atėjusi Nijolė Vasiliauskienė sakė, kad yra apsisprendusi, už ką balsuos. Lūkesčių turinti įvairių.

„Noriu, kad visiems pagerėtų pajamos, norime didesnių atlyginimų. Labai svarbu, kad būtume savo tėvynėje reikalingi, ypatingai – pensininkai. Nes dabar požiūris toks, kad vyresnio amžiaus žmogus nebėra reikalingas. Reikia tai spręsti. Visame pasaulyje pagrindinė problema šiuo metu – saugumas. Būtina, kad mūsų valstybė investuotų į šalies apsaugą, padėtų Ukrainai, nes kas vyksta pasaulyje atsiliepia ir mums. Aš norėčiau, kad visi Lietuvos žmonės remtų Ukrainą, ne kiekvienas supranta, kad reikia tai daryti. Renkame naują valdžią ir tikimės, kad bus geriau, saugiau ir tapsime laimingesni, turtingesni, reikalingi“, – savo nuomonę išsakė pašnekovė.

Nijolė Vasiliauskienė vylėsi, kad po rinkimų šalyje gyventi bus geriau, saugiau, visi bus reikalingi.

Laima ir Rimantas Dimonai tvirtino lengvai apsisprendę kam skirti savo balsą Seimo rinkimuose. Stebėjo debatus, tai padėjo.

Tikiuosi, kad kažkas pasikeis, pagerės. Mes, pensininkai, viliamės, kad gal pensijos padidės, jaunimui atsiras daugiau perspektyvų, bus atkreiptas dėmesys į jaunus žmones, ypač dėl būsto įsigijimo. Opiausios problemos šalyje – švietimo srityje. Gal keliai pagerės kai išrinks naują valdžią, nes jų būklė labai prasta. Žadėti visi labai gražiai žada, tikimės, kad ištesės“, – vylėsi L. Dimonienė.

Rimantas pridūrė, kad žmonės labai apkrauti įvairiais mokesčiais, pensijos nedidelės, vos galą su galu suduria.

Laima ir Rimantas Dimonai teigė pažadų prisiklausę daug, belieka tikėtis, kad jie bus ištesėti.

Neramina sveikatos apsauga ir švietimas

Kupiškėnė Inga Zabulienė sakė, kad daug dėmesio skyrė Seimo rinkimams, aktyviai šeimoje diskutavo, žiūrėjo debatus.

„Žmogui labai daug nereikia – stabilumo, ramybės. Jis turi žinoti, kas bus rytoj, poryt. Labai svarbu, kad kuo mažiau būtų eskaluojama karo tema, kad būtų taika, ramybė ir žmonėms Lietuvoje gyventi būtų gera. Kad norėtų grįžti mūsų vaikai, kurie išvykę, čia, Lietuvoje, augtų anūkai, seneliams smagiau. Aš už tai. Pati didžiausia problema Lietuvoje – sveikatos apsaugos sistema. Kai žmogui skauda, jam greitai reikalinga pagalba. Mūsų rajonas senstantis, kaip ir visa Lietuva. Jei žmogus galės gauti pagalbą, nebūtinai dėl sveikatos, bet ir kitose srityse, jam nereikės laukti metus ir mėnesius, jis bus ramus. Tada Lietuva bus stabili, saugi ir graži“, – mintis dėstė I. Zabulienė.

Pasak Ingos Zabulienės, žmonėms daug nereikia – tik stabilumo ir ramybės.
Autorės nuotraukos
Balsuoja Kupos rinkimų apylinkės rinkėjai.

Daugiau kupiškėnų nuomonių skaitykite antradienio, spalio 15 d., „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video