2024/09/19

 

ŠIMONIEČIAI ATGAIVINO GRYBŲ ŠVENTĘ

Grybautojai iš girios sugrįžo ne tuščiomis.

Grybavimo entuziastai rugsėjo 14 dieną rinkosi Šimonių girioje, Inkliuzų kaime, prie Šimonių girininkijos.

Čia vyko tradicinė grybų šventė, kurią šimoniečiai pabandė atgaivinti bene po penkerių metų pertraukos. Jos dalyviai prisistatė ir rungtyniavo ne tik rinkdami grybus, bet ir varžėsi sportinėse rungtyse, turėjo atspėti, kokie grybai pavaizduoti paveikslėliuose, nulupti obuolį, kad būtų kuo ilgesnė žievė.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Šioje šventėje dalyvavo septynios komandos. Daugiausia dalyvių buvo iš Šimonių seniūnijos kaimų. Gal būtų ir daugiau žmonių susirinkę, bet, matyt, patyrę grybautojai jautė, kad po užsitęsusios sausros nieko gero neprigrybaus. Panašiai ir nutiko, bet šventė įvyko ir tie, kurie pabuvo gamtos prieglobstyje, ko gero, nesigailėjo.

Šventės dalyvius, atvykusius į girią, Šimonių girininkijos kolektyvo vardu pasveikino Kristina Baseckienė. Ji sakė, kad rasti gausiai grybų gal ir nepavyks. Bet jų buvo ir dar bus, nes palijo.

„Kviečiu linksmai pabūti, iš šios vietos pasisemti stiprybės, labai geros energijos apkabinus medį. Ši šventė buvo tradicinė. Smagu, kad ji vėl atgaivinta. Tikiuosi, kad ją toliau tęsime“, – kalbėjo girininkijos atstovė.

Plačiau skaitykite rugsėjo 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Grybavimo varžybų nugalėtojai migoniečiai.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video