2024/09/16

 

BAŽNYČIOJE ĮRENGS NAUJĄ ĮGARSINIMO SISTEMĄ

Autorės nuotrauka

Daugiau nei mėnesį Kupiškyje dirbantis dekanas Mindaugas Šakinis ima spręsti problemą, kuri seniai kelia nerimą tikintiesiems. Bus atnaujintas Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios įgarsinimas, keičiama visa įgarsinimo sistema, nes senoji atitarnavo. Po truputį planuojami ir kiti darbai.

Jurga BANIONIENĖ

Vyksta derybos

Dekanas M. Šakinis teigė, kad tikintieji dar dirbant Šimonių parapijoje pasakojo, kad Šimonių bažnyčioje bėdos nėra, viską girdi, o Kupiškyje – atvirkščiai. Nesupranta, ką kalba kunigas, aidi garsas. Senoji sistema jau atitarnavusi, jai pakenkė temperatūros skirtumai.

„Kada įgarsinimo sistema bus pakeista, dar negaliu pasakyti, nes kol kas vyksta derybos su viena lenkų firma, kurios specializacija bažnyčių įgarsinimas. Rugsėjo viduryje turi būti susitikimas, gal tada paaiškės terminai. Žinoma tik preliminari sąmata, tai kainuos daugiau nei 26 tūkst. eurų“, – kalbėjo kunigas M. Šakinis.

Anot pašnekovo, suma ženkli, bet didžiulei Kupiškio bažnyčiai tokia investicija į įgarsinimą dar nėra didelė.

„Iš patirties žinau, kad mums siūloma kaina labai padori. Tokia įgarsinimo sistema yra ir Krekenavoje, didelėje bažnyčioje, Panevėžio katedroje, Biržai įsirenginėja, Troškūnai planuoja. Tad ir mes stojame į eilę. Tai vienas didžiausių projektų. Esame atviri, laukiame geros valios žmonių, parapijiečių aukų, bažnyčia iš to ir gyvena, renkame jas, iš einamųjų išlaidų dalį atsidedame, taupome. Tai bus ilgalaikė investicija dešimt, dvidešimt metų į priekį“, – teigė kunigas.

Išdužę langai

M. Šakinis sakė, kad be šios, yra ir daugiau bėdų, kurias reikia skubiai spręsti.

Plačiau skaitykite rugsėjo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kupiškiui pasisekė su dekanu klebonu kun. Mindaugu.Turite gerą administratorių,puikų sielovadininką,iniciatyvų , darbštų kunigą. Tokie kaip kunigas Mindaugas, liaudyje vadinami gyvu sidabru.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video