2024/09/16

 

MINIMALIOS ALGOS DIDINIMAS PROVINCIJOS VERSLĄ GRIEBIA UŽ PAŠIRDŽIŲ

Kristinos Valytės nuotrauka

Vyriausybės sprendimu nuo 2025 metų sausio 1 dienos Lietuvoje minimali mėnesio alga (MMA) bus 1 038 eurai neatskaičius mokesčių. Mažiausiai uždirbantys darbuotojai į rankas gaus apie 777 eurus arba 69 eurais daugiau nei gauna šiandien. Tai būtų daugiau nei prognozuojama skurdo riba – 732 eurai. Taip pat nustatytas minimalus valandinis atlygis, kuris sieks 6,35 eurus ir bus 70 centų didesnis nei dabar.

Ar toks MMA didinimas bus sunki našta verslui, ar dėl to gali tekti didinti paslaugų ir produkcijos kainas, mažinti darbuotojų skaičių, pasiteiravome rajono verslininkų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Kalbinti verslininkai gana skeptiškai vertino MMA didinimą ir abejojo, ar tai pakels gyventojų pragyvenimo lygį, ypač provincijoje. Aišku tik, kad čia plėtoti verslą bus sunkiau, ir jis gali dar labiau sumenkti neatlaikęs didmiesčių konkurencijos.

Plačiau skaitykite rugsėjo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Perskaičiau visą straipsnį „popieriuje“. Net gaila atliko Broniuko, kaip jis sunkiai gyvena… Jeigu jis sumoka per mažai už darbą, tai jo nuomone, už visokias kompensacijas turėtų sumokėti valstybė. Tie, piliečiai, kurie uždirba daugiau ir moka mokesčius. Padavėjams irgi klientai arbatpinigiais nesumoka atlyginimo.. Gal dar galėtų Broniuko darbuotojams ir iš valstybės biudžeto mokėti atlyginimus. Visai nebeturi sarmatos. Koks buvo kalchozo šoferio mentalitetas, toks ir liko.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video