2024/09/16

 

MĖGINS ĮVEIKLINTI MERDĖJANTĮ DIENOS GERIATRIJOS CENTRĄ

Autorės nuotrauka

Prieš metus Kupiškio ligoninėje atidarytas Dienos geriatrijos centras, bet visą tą laiką jis buvo beveik tuščias, centre apsilankė vos dešimt pacientų.

Tikimasi, kad nuo šiol situacija keisis – dvi dienas per savaitę čia dirbs gydytojas geriatras Arnas Paškevičius. Vyksta diskusijos ir su šeimos gydytojais, kad jie skleistų informaciją apie šią paslaugą ir išrašytų siuntimus. Antai kaimynai, biržiečiai ir rokiškėnai, labai aktyviai naudojasi šia paslauga.

Jurga BANIONIENĖ

Susitiko su šeimos gydytojais

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka teigė, jog rugsėjo 2 d. poliklinikoje įvyko susitikimas su Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro šeimos gydytojais. Bandyta juos sukviesti ir vasarą, tačiau sulaukta tik po vieną šeimos gydytoją iš poliklinikos ir UAB „Medicinos namai šeimai“.

„Gydytojas geriatras A. Paškevičius atsakė į klausimus, pateikė koncepciją, kokius pacientus galima siųsti į Dienos geriatrijos centrą.

Jis ligoninėje pacientus konsultuos pirmadieniais ir penktadieniais, kitas tris dienas dirbs nuotoliu.

Gydytojas atvažinės iš Panevėžio, jis dirba Respublikinės Panevėžio ligoninės Geriatrijos stacionarinio skyriaus vedėju.

Dienos geriatrijos centras dirbs kiekvieną darbo dieną, čia su pacientais darbuosis kineziterapeutas, ergoterapeutas, socialinis darbuotojas, psichologas, slaugytojos“, – tvirtino J. Panka.

Anot pašnekovo, anksčiau bandyta taikyti tokią praktiką, kad gydytojas geriatras konsultuotų vieną ar du savaitgalius per mėnesį gyvai, o kitą laiką – nuotoliniu būdu. Šis dalykas nepasitvirtino.

Plačiau skaitykite rugsėjo 6 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video