2024/09/19

 

Į ŠVENTĘ PRIE PYRAGIŲ EŽERO KVIETĖ MEDŽIOTOJAI

Šventinė Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus eisena Kupiškyje. Autorės nuotrauka

Po dvejų metų pertraukos Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyrius pakvietė savo organizacijos narius ir visus gamtos mylėtojus į tradicinę šventę prie Pyragių (Indubo) ežero.

Renginys prasidėjo šv. Mišiomis už medžiotojų ir žvejų bendruomenę. Po pamaldų Gedimino ir Vytauto gatvėmis iki šventės vietos žygiavo šios bendruomenės nariai su savo būrelių ir klubų vėliavomis, kita atributika.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Medžioklės ragui užgaudus visi dalyviai susispietė aplink buvusią Pyragių koncertų aikštelę. Iškilmingai pakelta šventės vėliava. Ją iškėlė Leonas Apšega, respublikinio rango vyriausias garbės medžiotojas, turintis 50 metų medžioklės stažą.

Vėliau uždegta žvakutė ir tylos minute pagerbti mirę Kupiškio krašto medžiotojai.

Šventės dalyvius pasveikino Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio valdybos pirmininkas Bronislovas Domža. Jis pasidžiaugė, kad rajone nemažėja medžiotojų ir žvejų. Nuolat jų yra šiek tiek daugiau nei 400.

„Mums tuo reikėtų džiaugtis. Kur kas didesni rajonai nei Kupiškis turi beveik tiek pat LMŽD narių. Aplankykime vieni kitus, papasakokime įspūdžius, nuotykius, pasikeiskime trofėjais ir viskuo, kas sieja mūsų bendruomenę“, – kalbėjo B. Domža.

Jis padėkojo valdybos nariams už pagalbą rengiant šią šventę, o rajono vadovams už parodytą dėmesį. Visiems palinkėta gero oro ir bendruomeniškumo.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kupiškio krašto medžiotojų rikiuotė prie Pyragių estrados.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • PUIKI ŠVENTĖ , LABAI PATIKO

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video