2024/09/21

 

KOKIAS STALTIESES RINKTIS ŠVENTINIAM POKYLIUI, O KOKIAS EILINIAM VAKARĖLIUI?

Pexels.com nuotrauka

Įprastai iškilmingų vaišių proga yra naudojamos natūralaus audinio – medvilnės arba medvilnės maišytos su linu staltiesės. Be to, pageidautina, kad staltiesės būtų kuo didesnės, nes mažos netinka. Jei ruošiatės pokyliui, staltieses jam galite išsinuomoti internetinėje įmonėje: https://nuoma.renginiopartneris.lt/119-staltiesiu-nuoma.

Kokia pokylių staltiesių spalva yra pati populiariausia ir praktiškiausia?

Nors laikai ir keičiasi, tačiau pačia populiariausia pokyliams skirtų staltiesių spalva išlieka viena ir ta pati – balta, nes ji laikoma prabangą liudijančia spalva. Tik ji padeda išryškinti patiekiamų valgių grožį ir iš jo išplaukiantį išskirtinį skonį. Be to, dietologai mano, jog tik balta spalva palaiko gerą apetitą, kitos, ypač ryškios spalvos netgi šiek tiek prigesina apetitą.

Tuo tarpu raštuotos, ryškiaspalvės staltiesės labiau tinka šiaip smagiems pasilinksminimų vakarėliams lauke, kur vaišių patiekalai nėra labai išrankūs, nes jų paskirtis nėra stebinti gurmaniškumu, o pagrindinis vaidmuo tenka pramogoms atvirame ore.

Į ką reikėtų pirmiausiai atsižvelgti prieš pasirenkant nuomoti staltieses?

Prieš nuomodamiesi staltieses su paslaugos teikėjais aptarkite, kokios formos staltiesės bus jums reikalingos. O jų forma tiesiogiai priklauso nuo to, kokius stalus turite – stačiakampius, kvadratinius, ovalius ar apvalius. Taip pat reikšmės turi ir tai, kokio pobūdžio bus pobūvis.

Ar tai bus giminių susirinkimas, jubiliejinė sukaktis, vestuvės ar krikštynos, o gal pasiryžote organizuoti bendruomenės ar bendradarbių kolektyvo šventę – kiekvienu atveju gali būti reikalingas atskiras pasirinkimas. Pavyzdžiui, nuo stalo beveik iki žemės siekiančios staltiesės labiausiai tinka vestuvėms, krikštynos ir jubiliejinių sukakčių minėjimo šventėms.

Kokios staltiesės geriausiai tinka ovaliems ar apvaliems stalams?

Jei pobūvyje naudosite ovalius ar apvalius stalus, tada jiems dengti puikiai tiks kvadratinės staltiesės. Jos tiesiamos taip, kad jų kampai dailiai nusvirtų sulig stalo kojomis. Tada staltiesės dailiai jas uždengia ir tuo pačiu ilgi staltiesės kraštai netrukdo prie stalo sėdintiems žmonėms. Aišku, vis dėlto apvaliems ir ovaliems stalams labiausiai tinka ir gražiausiai atrodo tokios pat formos staltiesės. Svarbu, kad jų kraštai iš visų stalo paviršiaus pusių nusvirtų maždaug iki 30 centimetrų.

„Market Rats“ inf.

Užs. Nr.823

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video