2024/09/07

 

PASIKEITĖ MIŠKO KIRTIMO TAISYKLĖS

Valstybinė miškų tarnyba informuoja, kad, reaguojant į susiklosčiusią sudėtingą situaciją dėl eglynuose sparčiai plintančių žievėgraužio tipografo ir besikartojančių stichinių vėjų padarytų pažeidimų, 2024 m. liepos 19 d. įsigaliojo Miško kirtimo taisyklių pakeitimas, pagal kurį padidintas labai pažeistų, džiūstančių medžių ir sausuolių arba tokių medžių grupių, leistinų kirsti atrankiniais sanitariniais miško kirtimais, plotas.

Pakeitimas leidžia miškų savininkams ir valdytojams greičiau ir paprasčiau imtis miškų tvarkymo darbų, miškus užpuolus kenkėjams arba viesulams ir audroms juos išvarčius ar išlaužius.

Atrankiniais sanitariniais miško kirtimais kertamų labai pažeistų, džiūstančių medžių ir sausuolių arba tokių medžių grupių plotas padidintas iki 0,3 ha. Anksčiau šis plotas galėjo būti ne didesnis, kaip 0,1 ha.

Taip pat į taisykles įtraukta nuostata, jog atrankiniai sanitariniai miško kirtimai aplink saugomų paukščių lizdavietes vykdomi vadovaujantis Taisyklių 1 priede nustatytais reikalavimais.

Taisyklėse taip pat nustatyta, kad miško kirtimai, kai leidimai kirsti mišką išduoti, pranešimai apie ketinimą kirsti mišką suderinti arba kai dėl leidimo kirsti mišką išdavimo ar pranešimo apie ketinimą kirsti mišką suderinimo kreiptasi į Valstybinę miškų tarnybą iki pakeitimo įsigaliojimo, vykdomi pagal iki pakeitimo įsigaliojimo galiojusį teisinį reguliavimą.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video