2024/09/06

 

DAINŲ ŠVENTĖS ŠIMTMEČIUI SKIRTAS ĄŽUOLIUKAS – IŠ KUPIŠKIO KRAŠTO

Šimtmečio Dainų šventės Dainų dienos išvakarėse, generalinės repeticijos metu, įvyko iškilmingas momentas – šimtmečio ąžuoliuko sodinimas Vilniaus Vingio parke. Nuotrauka iš asmeninio Juozo Dingelio albumo

Liepos 5 d. Vilniaus Vingio parke, netoli estrados, pasodintas ąžuoliukas, pašvęstas dainų švenčių šimtmečiui. Medelis į sostinę atkeliavo ne iš kur kitur, bet iš Kupiškio rajono, Skapiškio.

Jį padovanojo miškininkas Vidmantas Markevičius, o šios idėjos iniciatorius – garsus dirigentas, ilgametis „Ąžuoliuko“ choro vadovas Vytautas Miškinis ir Lietuvai pagražinti draugija.

Jurga BANIONIENĖ

Idėją pavyko įgyvendinti

Lietuvai pagražinti draugijos Kupiškio skyriaus valdybos pirmininkas Rimvydas Latvys sakė, kad idėja pasodinti ąžuoliuką Dainų šventės 100-mečio proga, taip atliepiant jos temą „Kad giria žaliuotų“, kilo dirigentui V. Miškiniui ir Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkui Juozui Dingeliui.

Vasarą sudėtinga pasodinti ąžuolą, nes jis sunkiai prigyja. Kreiptasi į skapiškėną miškininką V. Markevičių, kuris turi ąžuoliukų pasisodinęs vazonuose. Jis mielai sutiko vieną padovanoti. Skapiškėnas kartu su R. Latviu ąžuoliuką nugabeno į sostinę.

Plačiau apie šį sumanymą papasakojo Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas J. Dingelis.

Plačiau skaitykite liepos 19 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video