2024/09/28

 

PO GIMDYMO – LIETUVĖS VIS DAŽNIAU RENKASI KRŪTINĖS KOREKCINES OPERACIJAS 

Gkklinika.com nuotrauka

Gimdymas pakeičia poros gyvenimą. Ypač moterims, kurioms dažnai tenka taikstytis ne tik su gyvenimą užklumpančiais psichologiniais pokyčiais, tačiau ir kūno pakitimais. Kai kurioms moterims kūno pokyčiai yra didelė problema. Ir tai normalu. Atrodyti taip, kaip norisi  – svarbu. Ypač po to, kai į gyvenimą atėjo naujas žmogus. Reikia jį mylėti besąlygiškai, tačiau nepamiršti ir savęs.

Viena dažniausiai pasirenkamų korekcijų yra krūtų pakėlimas. Kol vienoms krūtinė po gimdymo tik smulkmena, kitoms – esmė, kadangi graži krūtinė – moteriška, patrauklu, galbūt net seksualu.

Operacija – ne visada tik užgaida

Krūtų pakėlimas po gimdymo yra chirurginė procedūra, kuria siekiama pakelti ir pertvarkyti nusvirusias krūtis. Po nėštumo ir žindymo krūtys gali prarasti stangrumą ir formą, o tai gali sukelti nepasitenkinimą savo kūnu ir savimi apskritai, dažnai mažina pasitikėjimą savimi. Krūtų pakėlimas gali padėti atkurti jaunatviškesnę ir stangresnę krūtų formą.

Krūtų pakėlimas po gimdymo gali būti tinkamas moterims, kurios:

• Turi nusvirusias krūtis.

• Prarado krūtų stangrumą.

• Turi išsitempusią ar perteklinę odos aplink krūtis.

• Jaučia nepasitenkinimą savo kūnu dėl savo krūtų išvaizdos.

Žinoma, visais atvejais pirmiausia situacija vertina specialistas. Taip pat dažnai šios procedūros siūlome nesirinkti toms, kurios ateityje dar planuoja gimdyti.

Viskas – greita ir paprasta 

Krūtų pakėlimo operacija dažniausiai atliekama taikant bendrąją nejautrą. Chirurgas padarys pjūvį aplink spenelį ar krūties apačioje ir pašalins perteklinę odą bei riebalus. Tada krūtis bus pakelta ir pertvarkyta į norimą formą. Spenelio padėtis taip pat gali būti pakoreguota. Taigi, galimybės tikrai plačios.

Dauguma moterų gali grįžti prie savo įprastos veiklos jau po kelių dienų nuo krūtų pakėlimo. Tačiau svarbu kelias savaites vengti sunkaus fizinio krūvio. Pilnas atsigavimas gali užtrukti iki šešių savaičių.

Rezultatai – pranoksta lūkesčius

Krūtų pakėlimas gali žymiai pagerinti krūtų išvaizdą ir pasitikėjimą savimi. Rezultatai paprastai būna ilgalaikiai, tačiau svarbu išlaikyti optimalų KMI ir mankštintis. Tiesa, ši operacija atliekama ne tik moterims po gimdymo, tačiau visoms, kurios nori pakoreguoti kūno linijas.

Prieš operaciją svarbu aptarti savo lūkesčius su chirurgu.  Taip pat turėsite nutraukti tam tikrų vaistų, pavyzdžiui, aspirino ir kraujo krešulius skystinančių vaistų, vartojimą. Po operacijos turėsite dėvėti specialią kompresinę liemenėlę, kad palaikytumėte krūtis gijimo metu. Taip pat privalu vengti sunkaus fizinio krūvio ir kelias savaites miegoti ant nugaros.

Gkklinika.com inf.

Užs. Nr. 685

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video