2024/04/30

 

SVARBIAUSIA – IŠLAIKYTI SANTARVĘ

Pixabay nuotrauka

Gruodžio 26 d. horoskopas

Per Kalėdas didelė magiška jėga buvo priskiriama sveikinimams bei linkėjimams. Jie buvo laikomi savotiškais užkalbėjimais, turinčiais būtinai išsipildyti. Buvo linkima gero derliaus, daug gyvulių, sveikatos. Pakiemiais vaikščiodavo persirengęs Kalėdų Senis arba Kalėda. Lazda pabeldęs į duris Kalėdų Senis sakydavo: „Aš, Kalėda, atėjau iš ano krašto, kur miltų kalnai, medaus upės, alaus ežerai, saldainiais lyja, barankomis sninga, nešu skarbų pilną terbą, laimę, derlių ir kitokį labą. Prašau dureles atidaryti ir į aną kraštą nevaryti.“

Kalėdų Senis semdavo saują visokiausių grūdų ir berdavo krikštasuolėn. Po to sveikindavo, linkėdavo, giedodavo giesmes, juokaudavo, šokdavo su vaikais, dalydavo riešutus. Šeimininkai jį vaišindavo. Iki šių dienų išlikęs kalėdojimo paprotys. Jis tęsiasi visą tarpukalėdį, tai yra, iki Trijų Karalių.

AVINAS. Šv. Kalėdų šventimas jums bus tikras ir smagus, jeigu turėsite šaunią draugiją. Pasinaudokite gautu kvietimu prisijungti, sudalyvauti renginyje arba patys organizuokite bendrą pasibuvimą.

JAUTIS. Šias Kalėdas jums gali tekti švęsti tarp žmonių, linkusių politikuoti, kelti įtampą. Regis, pirmąją Kalėdų dieną nuotaika bus gera, o antrosios rytas – dirglus. Kažkas gali užgauti jūsų ambicijas, išvesti iš pusiausvyros. Išviję Kalėdų dvasią, pajusite šaltį.

DVYNIAI. Jums būtų žymiai įdomiau šias Kalėdas švęsti ne namuose, o kitame mieste ar šalyje. Sutiksite ypatingų žmonių, patirsite įspūdžių. Būkite atsargesni, jei turite alergijų.

VĖŽYS. Regis, būsite susidomėję kalėdiniais burtais, ezoteriniais dalykais. Galbūt tuo paįvairinsite šventimą ir bendravimą. Gali nutikti ir taip, kad staiga leisitės į kažkokią avantiūrą, pasielgsite neįprastai, net rizikingai.

LIŪTAS. Tai bus šventės, kurių metu mažiau galvosite apie save ir daugiau apie kitus, nei būna įprastai. Visgi altruistinis derinimasis prie partnerio, aplinkinių planų pirmąją Kalėdų dieną, kitą dieną gali baigtis ledo siena, apmaudu.

MERGELĖ. Jeigu pašlijusi savijauta ar augintiniai nesutrukdys, galbūt kur nors toliau vyksite. Kita vertus, nebūtų saugu pernelyg nutolti nuo namų, atsidurti aplinkoje, kurioje lengva užsikrėsti infekcine liga ar susižeisti.

SVARSTYKLĖS. Regis, jūsų nuotaika bus šventiška. Stengsitės ir sau, ir kitiems suteikti malonumų, džiaugsmo. Ne tokia maloni bus antroji šv. Kalėdų diena. Galite patirti nuostolį. Saugokite vaikus.

SKORPIONAS. Šv. Kalėdas šį kartą švęsite tradiciškai – su šeima jaukiuose namuose. Svarbu išlaikyti santarvę, kurti kalėdinę dvasią ir žodžiais, ir mintimis, emocijomis. Visgi antroji diena gali būti nervingesnė dėl neprognozuojamų situacijų, nevaldomų emocijų.

ŠAULYS. Regis, kažkur netoli vyksite. Galbūt susitiksite su giminaičiais. Jums nelabai norėsis savo rankomis ruošti vaišes. Mieliau jų nusipirksite arba vyksite į svečius. Saugokite sveikatą, atsargiai kelyje, ypač antrąją Kalėdų dieną.

OŽIARAGIS. Šv. Kalėdų dienos turėtų būti sočios, ramios, su dovanomis ir kalėdine nuotaika. Visgi antroji šventinė diena primins apie tuos, kurie jaučiasi nemylimi, alkani ar sušalę. Tai gali įpareigoti. Saugokite vaikus.

VANDENIS. Labiausiai vadovausitės emocijomis, impulsais, o ne išankstiniais planais ir susitarimais. Jeigu pirmąją šv. Kalėdų dieną dar skleisite pozityvias emocijas, tai nuo antrosios ryto jau būsite dirglesni, viskuo nepatenkinti. Atsargiai kelyje bei su elektra.

ŽUVYS. Šios šv. Kalėdų šventės gali būti dvejopos. Jeigu nesirgsite ir neapsinuodysite svaigalais, tuomet mintys kryps į religinius, ezoterinius dalykus. Tikėtinos stiprios nuojautos, meditatyvūs potyriai. Apsvaigę, neišsimiegoję nesėskite už vairo.

Karolina Konopackienė (ELTA)

Laikraščio „Kupiškėnų mintys“ prenumerata 2023 metams ir – dovanos! SPAUSK ČIA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video