2024/04/30

Aukso medalis įpareigoja

Gruodžio 15 d. Prezidentūroje prezidentas Valdas Adamkus aukso medalį už geriausią 2004 metų gaminį įteikė AB “Simega”. Tokio apdovanojimo įmonė nusipelnė už pergolinę sistemą “Moderato” – poilsinį lauko kampą (ažūrinės tvorelės, suoliukai). Neseniai buvo susumuoti ir 2003 m. geriausio eksportuotojo konkurso, kurį buvo paskelbusi Lietuvos pramonininkųy konfederacija tarp Lietuvos medienos gamintojų, rezultatai. Geriausiu eksportuotoju taip pat tapo ši akcinė bnedrovė.

„Šiuos įvertinimus priimu kaip viso kolektyvo nuopelną. Galime sakyti, jog pasidovanojome sau kalėdinę dovaną. Į ją įdėta dalelė kiekvieno darbo. Tačiau tai neleis mums užmigti ant laurų. Visada yra nepanaudotų rezervų tobulėti, dirbti, jog vartotoją pasiektų kokybiška ir paklausi produkcija“, – teigė bendrovės generalinis direktorius Algimantas Sankauskas. Pasak jo, įmonės tradicijos formavosi nuo pat jos veiklos pradžios, 1969 metų. Tuo metu ji visiems buvo žinoma kaip plytų gamykla.

,b>Bendrovės veidas – medienos gaminiai

Apie 30 metų bendrovė plėtoja šilumos gamybos verslą. Nuo 1999-ųjų AB „Simega“ pradėjo gaminti giluminiu vakuuminiu būdu impregnuotus medienos gaminius: tvoras, pergolines sistemas, gėlines, pavėsines, įvairias pertvaras, smėliadėžes, kitus namų aplinkos elementus. Taip apdorota mediena lauko sąlygomis atlaiko bet kokį atmosferos poveikį. Palmažu ši veiklos sritis tapo pagrindine. Du trečdaliai įmonės darbuotojų užsiima medienos gamyba. Šią veiklos kryptį suformavo medienos gaminių paklausa Vakarų rinkoje. Tik keletas procentų AB „Simega“ medienos gaminių tenka vietos rinkai. Didžioji dalis produkcijos eksportuojama į Vakarų Europos šalis: Daniją, Vokietiją, Italiją, Švediją, Airiją, Norvegiją, Islandiją, Prancūziją, Ispaniją. Didesnių skirtumų tarp pirkėjų užsienio šalyse ir Lietuvoje A. Sankauskas sakė nepastebintis. „Ir vietinės rinkos pirkėjai supranta, kas yra geros kokybės produktas“, – teigė bendrovės generalinis direktorius.

Šiais metais bendrovė žada didinti gamybos pajėgumą iki 7-8 tūkst. kubinių metrų medienos gaminių, t y. gamyba turėtų išaugti 10-15 proc. Iš principo įmonė naujovių nežada, tačiau jos produkcija, kurią A. Sankauskas apibūdino kaip paklausią ir ekonomiškai naudingą, atnaujinama nuolat. Tai daroma atsižvelgiant į rinkos pageidavimus. „Esame pelno siekianti organizacija. Kitaip neišsiverstume. Kuriame naujas darbo vietas, plečiame gamybą – nuo to nubyra ir rajono biudžetui“, – pabrėžė bendrovės vadovas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video