2024/09/30

Susirūpinta kvalifikuotų darbininkų rengimu

Kupiškyje balandžio 12 dieną lankėsi Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos (LINPRA) prezidentas, UAB ,,Arginta Group“ direktorius Gintautas Kvietkauskas. Susitikime su rajono meru, kuris ir buvo šio vizito iniciatorius, bei administracijos direktoriumi aptarta inžinerinio pobūdžio verslo plėtra mūsų rajone. Apsilankius Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje buvo domėtasi mokymo baze, galimybe dalyvauti ES projektų konkursuose dėl infrastruktūros atnaujinimo.

Specialistų reikia daugiau

Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje G. Kvietkauskui buvo pristatytos vykdomos mokymo programos, mokymo bazė ir inžinerinio profilio specialistų rengimo perspektyvos.

„Kaip tik vienas iš LINPRA tikslų ir yra inžinerinės pakraipos specialistų rengimo gerinimas, inžinerinių specialybių populiarinimas. Šios asociacijos prezidentas mums rekomendavo glaudžiau bendradarbiauti su inžinerinės pramonės sektoriaus praktinio mokymo centrais. Taip pat pasiūlė bendradarbiauti su LINPRA rengiant daugiau pramonės specialistų – suvirintojų, technikos priežiūros specialistų, šaltkalvių ir kt. Mes tokių specialybių mokome, bet mūsų šalies pramonei jų reikėtų kur kas daugiau. Be to, svečias akcentavo, kad mums reikėtų siekti per Švietimo ir mokslo ministeriją dalyvauti ES projektų konkurse dėl infrastruktūros atnaujinimo“, – sakė mokyklos direktorė Lina Kaušakienė.

Direktorė teigė, kad šiuo metu Kupiškio technologijos ir verslo mokykla savo jėgomis yra atnaujinusi mokymo bazę – įsigijo naują suvirinimo įrangą ir penkias kabinas, automobilių keltuvą, automobilio ratų montavimo ir balansavimo stakles, gręžimo stakles, įvairių raktų komplektų ir kitokių smulkesnių įrankių, reikalingų mokinių profesiniam rengimui.

Savo jėgomis pradėtas atnaujinti ir antras pastatas, kur įsikūrusi praktinio statybininkų ir technikos priežiūros specialistų praktinio mokymo laboratorija.
„Mokykloje rengti pramonei reikalingus specialistus perspektyvos didelės. Turėtų nestigti ir jas norinčių įgyti.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video