2024/09/29

 

Visuomenininkai ir valdžia – į Šimonis pasitarti

Šimoniečiai pasikalbėti su svečiais ne itin veržėsi.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Praėjusį penktadienį Šimonyse šios seniūnijos gyventojai susitiko su rajono Savivaldybės meru, administracijos, policijos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, bendruomenių reikalų atstovais. Šį susitikimą inicijavo Zigmantas Aleksandravičius, Savivaldybės tarybos Kaimo ir bendruomenių reikalų komiteto pirmininkas, rajono Ūkininkų sąjungos vadovas.

Bando išjudinti

Susitikimo pradžioje Z. Aleksandravičius apgailestavo, kad į šį susitikimą atėjo nedaug žmonių. „Galvojau – salė lūš. Daug metų kaimo žmonės įsivaizduoja, kad nuo jų niekas nepriklauso ir keikia valdžią. Tokio požiūrio reikėtų atsikratyti. Dar ne rinkimų laikotarpis, bet netrukus sulauksite aukso kalnus žadančių kandidatų. Mūsų apsilankymo tikslas ne pažadais žarstytis, bet iš esmės padėti jums spręsti iškylančias problemas. Daug metų gyvenu šioje seniūnijoje ir gerai pažįstu jos žmones ir jų gyvenimo kasdienybę. Aš ir mano vadovaujamas penkių žmonių Kaimo ir bendruomenių reikalų komitetas pasiryžęs jums pasiūlyti naujų idėjų. Bandysime sujudinti kaimo gyvenimą. Tačiau viskas jūsų pačių rankose“, – sakė Z. Aleksandravičius.

Anot jo, kelioms kaimo moterims, ant kurių pečių dažniausiai gula visi bendruomenės veiklos reikalai, darosi sunku išjudinti visuotinį apsnūdimą. Daugelis žmonių įpratę laukti, kad kažkas kitas už juos suorganizuos renginius, suburs į prasmingesnę veiklą. Užaugo pašalpų gavėjų karta, kuri matė, kaip tėvai laukia ne atlyginimo už darbą, bet pašalpos.

Seniūnas, centrinė valdžia turi atlikti savo tiesiogines pareigas, tinkamai skirstyti gaunamas lėšas, o visuomenininkų pareiga kaimo žmogui padėti susiorientuoti labai greitai besikeičiančioje gyvenimo kasdienybėje.

Z. Aleksandravičius išsakė mintį, kad savo veiklą tarpusavyje derinti turi ir bendruomenės, ir ūkininkių draugija, ir Ūkininkų sąjunga. „Jei jums bus neįdomu, galite ir neiti į jų renginius, bet tuomet nekeikite, nesakykite, kad niekas nedaroma. Jei protingai apgalvoti bus darbai ir skirti visų labui, bus gerai“, – kalbėjo jis.

Komiteto pirmininkas pabrėžė, kad Šimonių seniūnijai iki šiol buvo skirta mažokai investicijų. Seniūnija neteko vienos mokyklos. Be jos akivaizdu, kad kaimas dar sparčiau miršta. Nenormalu, kai kaimietis prekybos centre perka daržoves.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video