2024/09/29

Ūkininkės apžvelgė metų darbus

Ataskaitinio renginio metu pakrikštytas naujas – penkioliktasis ūkininkių skyrius, į kurį susibūrė kupiškėnės.
Autorės nuotrauka

Sausio 14 d. Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio r. skyriaus „Sodžius“ narės Kupiškio kultūros centre rinkosi į ataskaitinį susirinkimą. „Sodžiaus“ koordinacinis centras – viena gausiausių rajono nevyriausybinių organizacijų, vienijanti apie 230 moterų. Iki šiol veikė 14 skyrių, renginio metu pakrikštytas naujas, penkioliktasis skyrius, į kurį neseniai nusprendė susiburti miesto moterys.

Ką pavyko nuveikti

Į tradicinį renginį, kurio metu apžvelgiami per metus nuveikti darbai, aptariami nauji planai, nors buvo kviesti visi, susirinko iš viso dešimt skyrių. Gana negausiai – tik apie penkios dešimtys pačių aktyviausių sodiečių. Pirmiausia visos drauge sugiedojo draugijos himną. Su Naujaisiais metais skyrių nares pasveikino Lietuvos ūkininkių draugijos Kupiškio r. skyriaus „Sodžius“ koordinatorė Palmira Penkauskienė. Ji apgailestavo, kad drauge pasibūti susirinko maža saujelė ūkininkių. „Bendrauti reikia, nes išėjimas į žmones – vaistai nuo depresijos“, – pabrėžė ji.

P. Penkauskienė pristatė 2015 metų suvestinę, apžvelgė tai, ką ūkininkėms pavyko nuveikti. O veiklos išties netrūko. Moterys daug keliavo. Aplankyta ne tik nemažai gražiausių Lietuvos kampelių, būta ir kelionių į užsienį – Latviją, Lenkiją, įsimintina tolima išvyka į Italiją. Su šypsena prisiminta ir nenusisekusi ekskursija Talinas–Stokholmas, kurios metu dėl jūroje kilusios audros pasiekti Švedijos keliauninkėms nepavyko. Aplankytos ir parodos (tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi“), operetės, spektakliai, miuziklai, susitikta su įdomiais žmonėmis. Daug dėmesio ūkininkės skyrė sveikatos temai – klausėsi taškinio masažo specialisto Arūno Jonuškio paskaitų, mokėsi vaikščiojimo su šiaurietiškomis lazdomis ir kt. „Visur važiavome, keliavome. Juk ir buriamės todėl, kad moraliai gautume peno savo dūšiai“, – renginio metu akcentavo ūkininkių koordinatorė P. Penkauskienė.

Pakrikštijo naujokes

Nors vienas ūkininkių draugijos skyrius Kupiškyje jau yra ir jo veikloje dalyvauja 18 moterų, vadovaujamų Irenos Medžiaušienės, atsirado ir daugiau norinčių prisijungti. Todėl kuriamas dar vienas skyrius. Kol kas į jį įsilieti ketina 11 kupiškėnių.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video