2024/09/29

 

Kas mus saugojo Naujųjų metų naktį

Naujametę naktį Kupiškio ligoninės priėmimo-skubios pagalbos – dienos chirurgijos skyriuje budėjo (iš kairės) bendrosios praktikos slaugytojos Reda Paberalienė irPalmira Adomėlienė.
Autorės nuotraukos

Yra tarnybų, kurios rūpinasi mūsų saugumu, kurios nuolat dirba visą parą. Naujieji metai ir kitos šventės jų darbo tvarkos nepakoreguoja. Kai į dangų kyla šventiniai fejerverkai, medikams, policijos pareigūnams, ugniagesiams gelbėtojams dažnai tik prasideda pats darbymetis.
„Kupiškėnų minčių“ korespondentė likus porai valandų iki vidurnakčio pakalbino tąkart budėjusius medikus, ugniagesius gelbėtojus ir policijos patrulius.

Apsinuodijo smalkėmis

Naujųjų metų išvakarėse Kupiškio gatvės buvo tuščios. Spaudė šaltukas. Kad termometro stulpelis gerokai smuktelėjo žemiau nulio, liudijo prie pirštinėtos rankos limpantis metalinis tilto turėklas. Buvo ramu. Tylą drumstė tik protarpiais pasigirstantys pavieniai petardų sproginėjimai ir girgždantis sniegas po mano kojomis.

Kupiškio ligoninės priėmimo-skubios pagalbos – dienos chirurgijos skyriuje tą vakarą budėjo bendrosios praktikos slaugytojos Palmira Adomėlienė ir Reda Paberalienė.
Pasak medikių, budėti Naujųjų metų naktį joms tenka maždaug kas treji ar ketveri metai. Per ilgametę jų darbo praktiką yra pasitaikę įvairių pacientų – ir susižalojusių, ir alkoholiu apsinuodijusių, ir nušalusių.

„Mūsų budėjimas prasidėjo 20 val. Jau turėjome du pacientus. Vienas vyriškis į medikus kreipėsi dėl virškinimo sutrikimo, įtarė, kad galėjo apsinuodyti maistu. Jam sulašinta lašelinė. Pacientas nesutiko būti kurį laiką stebimas ligoninėje ir pasiprašė išleidžiamas. Vyras į mūsų miestą buvo atvykęs iš Šiaulių ir nenorėjo Naujųjų metų sutikti ligoninės palatoje.“

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video