2024/04/30

Policija primena: vykstant nusilenkti mirusiesiems, būtinas saugumas!

Artėja laikas, kai iš namų pajudės visa Lietuva: maži ir seni, pėsti ir važiuoti vyks pagerbti mirusių artimųjų kapų. Tomis dienomis transporto eismas intensyvus ir važiavimo sąlygos sudėtingesnės nei kasdien.

Panevėžio apskrities policija mirusiųjų atminimo dienomis linki ne tik, kad ant kapų ramiai degtų žvakės, kad jų liepsna nutiestų kelią Anon pusėn, kad akimirkai susijungtų gyvųjų ir mirusiųjų pasauliai, kad mylimų žmonių kapai atrodytų įspūdingiau nei kasdien, bet ir saugumo kelyje. Vairuotojai turėtų būti atidūs, pėstieji – segėti atšvaitus, laikytis jiems keliamų Kelių eismo taisyklių reikalavimų.
Panevėžio apskrities policija ragina žmones automobiliuose nepalikti rankinių, brangių pirkinių, daiktų, nepamiršti užrakinti automobilių, įjungti apsaugos signalizaciją, ir prašo tvarkant artimųjų kapus nepalikti rankinių prie paminklų, ant suoliukų, einant į kapines, jose nesinešti asmens dokumentų, didelių pinigų sumų. Tai atminti būtina ne tik Visų šventųjų dieną, per Vėlines, bet ir kitu metu atvykus tvarkyti kapų.
Išvykstant reikia pasirūpinti ir namie likusio turto saugumu – uždaryti langus, balkonų duris, užrakinti butų, namų duris, įjungti, jei yra, apsaugos signalizaciją, paprašyti namie liekančių kaimynų pasidomėti, ar prie buto, namų durų kas nors nesibrazdina.

Panevėžio VPK inf.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video