2024/05/18

 

Pradingusi moteris užminė mirtiną mįslę

Kol kas prieš trejus metus dingusios Žaidelių gyventojos Ritos Ismailovos likimą gaubia paslaptis.
Valio Staburo nuotrauka

Prieš trejus metus dingusios Kupiškio rajono gyventojos Ritos Ismailovos byla atvertė naują puslapį. Šios moters pavardė iš dingusiųjų sąrašo perkelta į nužudytųjų. Praėjusią savaitę buvusio sutuoktinio Alfaizo Ismailovo kiemą, fermas ir skerdyklą Žaideliuose krėtė būrys kriminalistų, ieškojusių tariamai nužudytosios kūno.   

Dar praėjusią savaitę Žaidelių kaimo gyventojai galėjo išvysti gyvenimišką sceną iš serialo „CSI kriminalistai“. Porą dienų pareigūnai krėtė čia gyvenančio 54 metų ūkininko A. Ismailovo valdas: tikrino fermas, tvartus ir skerdyklas, maišė aplinkinius tvenkinius ir net srutų duobes.
Ieškota prieš trejus metus dingusios A. Ismailovo žmonos Ritos Ismailovos. Jos byla prieš metus perkvalifikuota į žmogžudystę. Per tą laiką nepavyko rasti jokių įtariamųjų ir pačios moters kūno.

„Šis tyrimas, kaip žmogžudystė, nagrinėjama jau metus. Dingus asmeniui visuomet kyla prielaida, kad jis gali būti nužudytas, todėl byla ir buvo perkvalifikuota“, – sakė Žaidelių gyventojos dingimo aplinkybes tirianti Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Vaida Baranauskienė.
Tačiau per tą laiką jokių žinių apie šį įvykį teisėsauga vis dar neturi.  Dingusi moteris  ieškoma, daromi tam tikri veiksmai, tiriamos įvairios įvykio versijos, svarstomi galimi įtariamieji.
Nepaisant praėjusią savaitę vykusios kratos A. Ismailovo sodyboje, pastarųjų gretos nė kiek nepadidėjo. O R. Ismailovos vyras jau ne kartą dalyvavo pareigūnų apklausose.

Apie Žaidelių gyventojos dingimą nedaug šneka ir vietiniai gyventojai. Atvykus žurnalistams jie vengė veltis į diskusijas apie savo kaimynus. Buvo prasitarta, kad A. Ismailovas – turtingas žmogus ir su juo geriau nesipykti.
Šis vyras turi ūkį, kuriame augina dideles bandas avių ir raguočių.

R. Ismailova buvo antroji A. Ismailovo žmona. Santuokoje su ja vyras pragyveno 15 metų ir prieš 13 metų išsiskyrė. Kartu sutuoktiniai užaugino dvi dukras ir sūnų.
Dukros gyvena savarankiškai, tik jaunėlis neseniai paliko savo tėvo namus. Spėjama, kad sūnus Erikas Ismailovas išėjo dėl konfliktų su A. Ismailovu.

Pačiam Erikui Ismailovui kalbėti apie šeimos problemas su žiniasklaida nebesinorėjo. Jis tik teigė, kad po paskutinio konflikto liko gyventi taip, kaip stovi. Šiuo metu jis mokosi Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje.
Su A. Ismailovu „Kupiškėnų mintims“ susisiekti nepavyko. Skambinant į jo telefono numerį atsiliepinėjo vis skirtingi asmenys, teigiantys, kad žurnalistų ieškomas žmogus su jais negyvena. 

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video