2024/04/30

 

Bitininkų vadovui – vietelė po prezidentės liepomis

Kupiškio bitininkai į prezidentūrą važiavo ne tuščiomis rankomis – šalies vadovei jie
vežė tris avilius.

Anglijos karalienė turi vyriausiąjį sodininką, o Lietuvos prezidentės kieme nuo šiol dirbs bitininkas. Šias pareigas gavo ne kas kitas – o Kupiškio bitininkų draugijos pirmininkas Juozas Žeimantas. Jis kartu su savo organizacijos nariais jos ekscelencijai įteikė tris mūsų rajono vaikų dekoruotus avilius. Pavasarį čia apsigyvens pirmosios bitės.

Graži Kupiškio bitininkų ir Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės draugystė prasidėjo visai neseniai – ruošiantis respublikinei bitininkų šventei, kuri šiais metais vyko mūsų rajone. Į bitininkų renginius trumpam užsukusi šalies vadovė netikėtai gavo pasiūlymą pasiimti šventės rengėjams padovanotus avilius. Ir prezidentė nepasikuklinusi sutiko priimti net tris tokias dovanas.

Kupiškio bitininkai į prezidentūrą važiavo ne tuščiomis rankomis – šalies vadovei jie vežė tris avilius.

Noriūnų pagrindinės mokyklos ir Subačiaus gimnazijos mokiniai per trumpą laiką nuspalvino visus avilius savo piešiniais ir praėjusį penktadienį trys bičių nameliai jau keliavo į prezidentūrą.
Šią dovaną nusprendė įteikti trisdešimt aktyviausių mūsų rajono bitininkų su jų draugijos pirmininku Juozu Žeimantu.

Visą šią delegaciją savo valdose pasitiko prezidentė ir jos pagalbininkų komanda. Į prezidentūros kiemelį išėjusi D. Grybauskaitė džiaugėsi originalia kupiškėnų dovana ir teigė avilius pasistatysianti savo namų kieme Turniškėse.

„Kupiškyje susitikusi su bitininkais, nusprendžiau keletą avilių pasistatyti ir savo namų kieme. Ten daug gražių liepų, ir vasarą tiesiog dūzgia visi medžiai, pilni bičių. Toks turtas – ir visai šalia! Netrukus aviliai bus pastatyti Turniškėse. Tačiau man ir toliau reikės jūsų pagalbos“, – į Kupiškio bitininkus kreipėsi šalies vadovė.
Buvo sutarta, kad pirmąsias bičių šeimas prezidentė gaus tik pavasarį. Jas atveš ir nuolat prižiūrės pats bitininkas J. Žeimantas.

Kupiškio bitininkai su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.
Autorės nuotraukos

„Tai yra garbė, bet kartu ir didelė atsakomybė. Svarbu bites prezidentei išrinkti sveikas ir stiprias. Be to, laukia ir gana sunkus darbas – reikės bent keletą kartų per mėnesį važinėti prižiūrėti jas. Galbūt pavyks nors kiek pamokyti pačią prezidentę bitininkauti“, – „Kupiškėnų mintims“ kalbėjo draugijos pirmininkas.

Kupiškėnų aviliai tą pačią dieną buvo nuvežti į prezidentės rezidenciją Turniškėse. O bitininkų draugijai atsidėkota įdomia ekskursija po prezidentūrą bei prezidentės dovanomis.

Bičių avilius dovanų iš Ukrainos yra gavęs prezidentas Valdas Adamkus. Juos atidavė bitininkystės muziejui Ignalinos rajone. Bitininkyste domėjosi ir prezidentas Algirdas Brazauskas.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video