2024/09/25

 

Diskutavo, kur švęsime ir linksminsimės

Masinius renginius bus galima organizuoti ir Uošvės Liežuvyje.
Jono Kokoškino nuotrauka

Praeitame rajono Tarybos posėdyje svarstant klausimą dėl masinių renginių organizavimo viešose vietose kilo diskusijos ir buvo nuspręsta, kad sprendimą šiuo klausimu reikia atidėti. Nutarta susitikti ir padiskutuoti, plačiau panagrinėti parengtą tvarkos aprašą.
Deja, diskutuojančių šia tema praėjusią penktadienio popietę buvo ne tiek jau ir daug – viso labo penki Tarybos nariai.

Šis rajono Taryboje atidėtas klausimas parūpo tik Aidui Mikėnui, Sigitui Kurkliui, Algirdui Sutkui, Albinui Vaižmužiui ir Juozui Žeimantui. Dar vienas rajono Tarybos narys – Dainius Bardauskas – negalėjęs dalyvauti diskusijoje, raštu atsiuntė savo pasiūlymus. Kitus mūsų išrinktuosius Tarybos narius, matyt, labiau viliojo artėjantis savaitgalis negu diskusija.

Diskutuojant tvarkos aprašo bendrąsias nuostatas kilo klausimas dėl komercinio renginio sąvokos. Prieita prie nuomonės, kad jeigu renginys mokamas, yra bilietai – jis komercinis. Nesvarbu, ar tai teatrų, poezijos ar reklamos tikslais organizuojamas renginys. Spręsta ir dėl masinio renginio sąvokos. Diskusijų metu nutarta, kad taip galima vadinti renginį, kuriame dalyvauja apie 200 žmonių.

Nuolatinė masinių renginių organizavimo komisija bus sudaroma Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu, o leidimą renginiui organizuoti pasirašys administracijos direktorius, seniūnijose – seniūnas.
Aptartos ir sąlygos, kurias prašyme turi nurodyti masinio renginio organizatorius. Reikalavimų nemažai: nuo leidimų suderinimų su spec. tarnybomis iki biotualetų skaičiaus (jeigu renginys vyks daugiau kaip 2 valandas).

Tiesa, dabar prekiaujant maisto prekėmis nebereikės suderinti su Maisto ir veterinarijos tarnyba, nes Savivaldybė šiai Tarnybai pateikia bendrą prekiautojų sąrašą.
Nustatytos masinių renginių vietos: buvusių kareivinių teritorija Kupiškyje, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštė, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos stadionas, vasaros estrada prie Pyragių ežero, teritorija prie Kupiškio piliakalnio, rekreacinė teritorija Marių g. 9, Aukštupėnų kaime, Uošvės Liežuvis, Uoginių kaimas, mokyklų ir miestų stadionai, gatvių atkarpos, rajono miestų, seniūnijų ir gyvenviečių aikštės, skverai, kitos viešosios vietos.

Raštu atsiųstame pasiūlyme buvo prašoma iš masinių renginių vietų išbraukti Uošvės Liežuvį ir ją palikti tik kaip rekreacinę vietą. Tam nepritarta. „Kodėl negalime panaudoti šventėms ir šios vietos. Ji sutvarkyta ir čia taip pat gali vykti renginiai. Draudimai nieko gera neduoda“, – sakė meras Jonas Jarutis.
Diskusijos metu pataisytas tvarkos aprašas dar bus nagrinėjamas komitetuose, o vėliau bus teikiamas jo projektas rajono Tarybos posėdyje.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video