2024/09/24

Kalėdos tarnyboms – ramios

Kupiškio pagalbos tarnyboms Kalėdos buvo tikra šventė. Policijos pareigūnai ir ugniagesiai beveik neturėjo darbo, o štai medikams teko paplušėti su galūnes apšalusiais ir alkoholinių gėrimų padauginusiais asmenimis.

„Gal gyventojai išmoko kultūringai švęsti, o gal ir gamta padėjo, tačiau šios šventės mums buvo visai ramios“, – po savaitgalio „Kupiškėnų mintims“ sakė Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas.

Pasak pašnekovo, pareigūnams teko važiuoti tik į keletą šeimyninių konfliktų bei sutramdyti kelis viešumoje pasirodžiusius girtus asmenis. Vienas toks alkoholio padauginęs vyriškis mirė.

Su neblaiviais kupiškėnais daugiau vargo turėjo Kupiškio ligoninės medikai. Šios įstaigos direktoriaus Povilo Rimkaus teigimu, ligonių per praėjusias šventes buvo daug, tačiau itin rimtų atvejų nebuvo.

Pasak pašnekovo, į ligoninę buvo atvežta apšalusių asmenų. Daugiausia tai būna socialinės rizikos žmonės ir dažniausiai medikai juos randa neblaivius. Vienas tokių ligonių, P. Rimkaus žodžiais, per šventes pateko į reanimacijos skyrių.

Savaitgalio metu ligoninė taip pat sulaukė traumų slidžiame kelyje patyrusių gyventojų, apsinuodijusių alkoholiu ligonių bei persišaldžiusių vaikų.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai per šventes nesulaukė nė vieno iškvietimo.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video