2024/09/23

Lėšų gauta mažiau, tačiau projektai išlieka visi

Kupiškio rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Bronė Kaleinikovienė, pasakodama apie šiemet vykdomus projektus, akcentavo, jog jie galutinai suderinti visai neseniai. Dabar jau žinomas finansavimas – 65 tūkst. litų.

Lėšų skirta mažiau negu kupiškėnų tikėtasi pagal pirmuosius projektus. Ekonominiu sunkmečiu teko atsižvelgti į Neįgaliųjų reikalams departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos ekspertų pateiktas išvadas.

„Esu patenkinta, jog mūsų bendruomenei reikalingiausia veikla bus plėtojama ir toliau, tik kai kurios paslaugos pradedamos teikti mėnesiu kitu vėliau negu būdavo įprasta„, – aiškino B. Kaleinikovienė.

Per keletą metų jau yra susiklosčiusi paslaugų sistema ir kol kas ji draugijos narius tenkina, registracijos duomenimis, yra reikalinga, per metus aptarnaujama daugiau kaip tūkstantį interesantų.

Antai informavimo, konsultavimo, atstovavimo paslauga kasmet pasinaudoja per tris šimtus interesantų.“Būna, jog pasiteiraujama, kuo pasireiškia mūsų atstovavimas, – komentavo pašnekovė. – Tuo, jog savo narių padėtį galiu apibūdinti, kai Globos tarybos posėdyje svarstomi jų prašymai paramos.

Dalyvaudama Neįgaliųjų draugijos tarybos posėdžiuose Vilniuje atstovauju ir savosios draugijos nariams, kai priimamos įvairios rezoliucijos, akcijų dalyvių parašais patvirtinti kreipimaisi į šalies vadovus.

Savosios bendruomenės ir kitiems socialiai remtiniems žmonėms daugiausia suteikiama asmeninės higienos, skalbimo, priežiūros ir transporto paslaugų. Per metus jų susidaro per penkis šimtus atvejų. Pasak B. Kaleinikovienės, draugijos nariai pagal savo sveikatos būklę gali prašyti transporto nuvykti pas gydytoją, atgabenti ir parsivežti į namus skalbinius, sunkiai vaikštantieji atvežami ir į repeticijas. „Mūsų žmonės supratingi, tokius reikalus derina ir vieni su kitais, ir su organizacijos vadovais“, – sakė pirmininkė. – Nors kartą per metus aplankome savo narius, kurie dėl savo sveikatos negali atvykti į renginius arba visai nepakyla iš patalo. Labai jaudina jų dėkingumas už kuklias dovanėles, už keliolika minučių viešnagės jų namuose. Tokioms išvykoms tikrai neskaičiuojame kelionės išlaidų„.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video