2024/09/23

Pareigybė primesta iš šalies, bet darbų sočiai

Kol kas mūsų rajone seniūnaičių rinkimai patiria nesėkmes. Tai gripo epidemija, tai pačių žmonių abejingumas pakiša koją. Ten, kur yra susikūrusios stiprios vietos bendruomenės, seniūnaičio rinkimai daugumos žmonių nuomone yra tik bereikalingas žmonių gaišinimas.

Šiuo metu turime tris seniūnaičius. Palėvenės seniūnaitijos seniūnaite išrinkta Laimutė Juknevičienė, Uoginių – Zita Kaušakienė, o Kreipšių seniūnaitijai vadovauja Vilius Vadapolas.

Pareigos dubliuojasi

Uoginių seniūnaitijos seniūnaitė Zita Kaušakienė sakė, kad naujosios pareigos nieko nepakeitė – žmonės į ją kreipėsi dar tuomet, kai buvo tik Uoginių kaimo bendruomenės pirmininkė. „Jeigu yra stipri kaimo bendruomenė, kažin ar dar reikalingas seniūnaitis, – samprotavo Z. Kaušakienė. – Nesvarbu, kaip vadinsis pareigos: ar bendruomenės pirmininkas, ar seniūnaitis – svarbu, kad kaimo žmogus turėtų, kur kreiptis pagalbos“.

Rudenį didelę pasipiktinimo bangą sukėlė buitinių atliekų surinkimas, tačiau po pokalbių su žmonėmis, pamažu viskas stojo į savo vėžes. Deja, piktinosi daugiausiai tie, kurie nelabai mėgsta tvarkingai gyventi.

Šiuo metu svarbiausia problema – kelių valymas. Pasak Z. Kaušakienės, žmonėms sunku išaiškinti, kad nebus nuvalytas kiekvienas lauko keliukas, tačiau kiek įmanoma daroma, kad būtų susisiekimas. Visgi iškilus bet kokiai problemai dažniausiai tenka kreiptis į seniūną Julių Vytautą Semėną, kuris visada išklauso ir stengiasi padėti. Nebuvo nė karto, kad seniūnas atsisakytų pagelbėti.

„Žmones labiausiai žeidžia netiesa ir bejėgiškumas, kai matai, kaip sunku atitaisyti kitų padarytas klaidas, – sakė Z. Kaušakienė. – Jau ne kartą buvo rašyta spaudoje apie nelaimę, kuri palietė mūsų kaimo gyventoją. Žmogus kaltinamas žmogžudyste atsidūrė kalėjime, tačiau remdamiesi liudininkais, kurie išdrįso kalbėti jau po teismo, esame įsitikinę, kad įvyko didelė klaida. Šiuo atveju kaimo bendruomenė yra vienintelė viltis artimųjų neturinčiam vaikinui, kad visgi teisybė bus surasta“.

Seniūnaitei ir kaimo bendruomenės pirmininkei netrūksta darbų. Sunkiai gyvenantiems kaimo žmonėms reikia padėti pasirūpinti ne tik būtiniausiomis maisto prekėmis, bet kartais netgi ir pagerinti gyvenimo sąlygas, pasirūpinti, kad turėtų malkų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video