2024/09/23

Naujokais rajono Taryboje nesijaučia

Pernai rajono Savivaldybės tarybos opozicijoje vyko nedideli pasikeitimai – Tarybos nario pareigas pradėjo eiti Bronislovas Rimkus ir Algimantas Sankauskas.

Nors abu Tarybos nariai atsovauja opozicinei Tėvynės sąjungos (konservatorių, politinių kalinių ir tremtinių, krikščioniškųjų demokratų) partijai, tačiau tikisi, jog pavyks įvykdyti duotus pažadus rinkėjams.

Nepamiršti realios padėties

Bronislovas Rimkus rajono Taryboje pakeitė Vytautą Mockų. „Nesijaučiu visiškai naujoku, žinojau situaciją, buvo įdomi veikla, – sakė B. Rimkus. – Aišku, pradėjęs dirbti Taryboje turėjau ir kai ką išmokti, labiau įsigilinti į įstatymus, perprasti vidaus tvarkos taisykles, taip vadinamą virtuvę“.

Pasak pašnekovo, būnant opozicijoje, dirbti yra sudėtinga, nes dauguma sprendimų priima valdantieji. Visgi panikuoti ir nusiminti neverta, nes kai ką pavyksta ir opozicijai nuveikti: „Taryboje dirba protingi, kompetentingi žmonės, esminiais klausimais galima rasti sutarimą, tik kartais besilaikant partinės drausmės pamirštamos gyvenimo realijos“.

Anot. B. Rimkaus, rajono Taryba sunkmečiu priimdama finansinius sprendimus gali daryti nemažą įtaką rajono gyventojų gyvenimo kokybei. Reikia tik taupiau, efektyviau panaudoti turimas lėšas, daugiau klausyti sąžinės balso.

Žmogus negali visko mokėti

Vietoje rajono Tarybos nario Juliaus Aleknos nuo 2009 metų spalio mėnesio Taryboje dirba Algimantas Sankauskas. Nors dar praėjo tik keli darbo mėnesiai, tačiau A. Sankauskas nusiteikęs ryžtingai, turi savo nuomonę ir nesiruošia balsuojant vien tik pasyviai kilnoti ranką: „Tokioje nedidelėje rajono Taryboje reikėtų atstovauti ne partijoms, o gyventojams. Čia turėtų būti sprendžiami ūkiniai, o ne partiniai klausimai – politinių taškų rinkimas rajono gerovei naudos neduos“.

Pašnekovas sakė, jog, jo supratimu, Tarybos narys neturėtų spręsti tų klausimų ir daryti tų darbų, kurių nesupranta. Žmogus negali visko žinoti, todėl turi dirbti tą darbą, kurį geriausiai išmano. A. Sankauskui labiausiai žinoma ir suprantama ūkinė veikla, todėl jis dirba Vietinio ūkio, architektūros ir aplinkos apsaugos komitete.

„Manau, kad rajono Tarybos priimti sprendimai gali kažkiek nulemti rajono gerovę, bet muštis į krūtinę ir sakyti, kad viską įmanoma padaryti, tikrai nereikia“, – teigė A. Sankauskas.

Baigdamas pokalbį pašnekovas sakė, kad stiprus žmogus yra ne tas, kuris sugeba kitam atsistoti ant galvos, o tas, kuris pakelia silpnesnį.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video