2024/09/22

Teniso kortų vartai atviri visiems

Buvo atgarsių, kad atnaujintoje teniso kortų aikštelėje negali žaisti visi norintys, neva žaidžia tik aukštas pareigas užimantys asmenys, verslininkai ar kiti „išrinktieji“. Tačiau kupiškėnai gali būti ramūs, nes Vytauto gatvėje, prie Kupos upės esančiuose teniso kortuose, gali žaisti visi norintys išmokti ir žaidžiantys tenisą. Savivaldybei priklausantys teniso kortai atviri visiems kupiškėnams.

Abejonės nepagrįstos

Kupiškio savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis patikino, kad teniso kortai nėra privatūs. Taigi kupiškėnai gali būti ramūs ir, jei tik turi noro, gali laisvalaikį leisti žaisdami tenisą.

Lėšų teniso kortų aikštelės įrengimo darbams skyrė rajono savivaldybė, šiek tiek parėmė privatūs asmenys. Aikštelė atnaujinta pagal teniso kortų reikalavimus: pakeista danga, nupirktas naujas tinklas, sutvarkyta aplinka. Šalia upės esančioje aikštelėje žaisti malonu, nes vieta rami ir tinka aktyvų poilsį mėgstantiems žmonėms. Anot Ž. Aukštikalnio, teniso kortų aikštele dabar rūpinasi Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos darbuotojai. Tačiau aikštelėje tvarką turi palaikyti ir patys žaidžiantieji, ne tik gimnazijos darbuotojai. Nuspręsta, kad raktai bus pas Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos budintįjį, o ne Kūno kultūros ir sporto centre, kuris yra visai šalia aikštelės. Pasiimti raktus ir patekti į aikštelę nėra sudėtinga. Kupiškėnų atsiliepimai, neva teniso kortuose negali žaisti visi norintys, nes budintis neduoda rakto, nėra pagrįsti. Pasak Ž. Aukštikalnio, keblumų patekti į aikštelę galėjo atsirasti, kai buvo keičiama aikštelės spyna, nes jaunuoliai, pažaidę tenisą, rakto negrąžino.

Panorus žaisti, dėl rakto ir tinklo taip pat galima kreiptis į Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos budėtoją arba šalia teniso kortų aikštelės gyvenančius žaidėjus, vienas iš jų – Dalius Vaižmužis.

Saugumo dėlei

Anot Ž. Aukštikalnio, dabar teniso kortų aikštelėje tenisą žaidžia žmonės, kurie turi nuosavą tinklą. Baigę žaisti, jie tinklą pasiima, o kiti nebegali žaisti, nes dabar aikštelėje tinklo nuolat nebūna. Tokių veiksmų skatina imtis neatsakingas Kupiškio jaunuolių elgesys, nes buvo atvejų, kuomet aikštelėje buvęs tinklas buvo supjaustytas, ji niokojama. Taigi tinklas aikštelėje nepaliekamas, nors ir rakinami jos vartai. Tokia tvarka turėtų drausminti ne tik pačius teniso žaidėjus, bet ir neklaužadas, kuriems niežti nagus niokoti aikštelę ir sutvarkytą paupio aplinką. Norintiems žaisti nėra jokio nario mokesčio. Reikėtų tarpusavyje derinti tik žaidimo laiką, kad nekiltų nesklandumų. Reikia turėti nuosavą teniso įrangą: raketes, kamuoliukus ir kitus teniso aksesuarus, o jei reikia tinklo, jį, kaip ir raktą nuo aikštelės, galima pasiimti, nusinešti ir pasikabinti patiems. Ketvirtadienio vakarą teniso kortuose žaidė vaikai. Ten sutiktas UAB „Rivilda“ direktorius Vidas Ruzgas patikino, kad žaisti gali visi norintys. Ateityje galbūt bus kuriama teniso mėgėjų grupė. Be to, du kartus per savaitę į šiuos teniso kortus atvyksta treneris iš Panevėžio. Norintys gali pasimokyti tenisą žaisti kartu su juo.

——-
Autorius: Sigita SMIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video