2024/09/22

Verslininkai pasigedo renginių ir informacijos

Trečiadienį į kultūros centro vitražų salę padiskutuoti apie Kupiškio kultūrinį gyvenimą susirinko Kupiškio verslo darbdavių klubo atstovai, rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Aidas Mikėnas, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius, kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius.

Niekas nepraneša apie renginius

„Norint pasižiūrėti spektaklį, tenka važiuoti į Biržus, Rokiškį ar Panevėžį. Apie tai, kas vyksta Kupiškyje, informacijos labai nedaug. Gaila, kad atšaukiami geri koncertai, spektakliai. Jeigu būtų daugiau reklamos, gal taip neįvyktų“, – išsakė savo nuomonę Vita Aižinienė.

„Antrą šv. Velykų dieną vykusiame koncerte triukšmavo salėje vaikai, bet taip ir neatsirado kas juos sutramdo, – šeimininko rankos kultūros centre nesijaučia. Visi stebėjo triukšmadarius, o ne klausėsi koncerto. Tai labai nervino. Kultūros lygio tikrai nekelia ir neblaivios Alizavos kultūros namų direktorės pasirodymai viešoje vietoje. Jaučiamas informacijos stygius apie vyksiančius renginius. Nejaugi taip sunku įmonių vadovus informuoti elektroniniu paštu arba faksu kokie koncertai, spektakliai vyksta“, – kalbėjo susitikime Virginijus Andrijauskas.

Zosė Vilkanauskienė siūlė ieškoti naujovių rengiant derliaus šventes. „Dabar ši šventė skirta daugiau miesto gyventojams. Atėjo, nusipirko vaisių, daržovių, medelių sodinukų ir tuo viskas baigėsi. Norėtųsi, kad į šventę būtų pakviesti ir ūkininkai, jie pagerbti“, – siūlė Z. Vilkanauskienė.

„Netvarka didžiulė. Apie kokį meninį lygį galima kalbėti, jeigu valstybinės šventės metu nukrenta fortepijono dangtis ir nežinodami, kaip uždėti, darbininkai jį išneša iš salės. Kitame koncerte visą laiką nervino neveikiantys mikrofonai. Vieno iš vykusių rajono Tarybos posėdžių pertraukos metu, kol vaikai koncertavo salėje, Tarybos nariai per pertrauką gėrė kavą. Kodėl nebuvo suderintas koncerto laikas taip, kad būtų galima pasiklausyti vaikų koncerto, juos pasveikinti?“ – išsakė kritiką Gintautas Mockus.

„Gal reikėtų informacijos internete apie vyksiančius renginius, tada ir mes galėtume pasiūlyti savo darbuotojams juose apsilankyti. Visai neblogai būtų gauti informaciją ir elektroniniu paštu arba faksu“, – sakė Diana Umbrienė.

Viskam reikia lėšų

„Nukritęs fortepijono dangtis ar neveikiantis mikrofonas tikrai nesužlugdė renginio. O tarybos nariams niekas nedraudė vietoj kavos puodelio ateiti ir pasveikinti koncertuojančių vaikų. Kiekvieno kultūros reikalas ką pasirinkti, – atsakė į kritiką kultūros centro direktorius Rapolas Lukoševičius. – Malonu, kad turtingieji susirūpino kultūra, bet kažin kiek kartų per du mėnesius iš čia susirinkusiųjų verslininkų buvo renginiuose. Visa informacija apie numatomus renginius išsiunčiama rajono įstaigoms elektroniniu paštu – tai gali patvirtinti sekretorė. Septyni koncertai neįvyko dėl žiūrovų trūkumo. Žmonėms per brangu mokėti 15-20 litų už koncertą. Gal ne visi žino, kad metams renginių organizavimui rajono kultūros centrams skiriama 1000 litų, todėl labai sunku su tokia suma pasiekti, kad renginiai būtų aukštos meninės vertės“.

Reikia žinoti, kur ieškoti

„Jeigu atsidarysite savivaldybės internetinį puslapį, nesunkiai susirasite sąrašą, kuriame bus nurodyti viso mėnesio renginiai. Kad reikia ieškoti naujų informacijos sklaidos priemonių ir būdų – sutinku, tačiau kalbant apie renginius, kultūros darbuotojus, galiu teigti, kad žmonės daug širdies ir triūso įdeda. Ne visada viskas pavyksta, bet kartais yra aplinkybių kurios priklauso ne tik nuo kultūros centrų darbuotojų“, – kalbėjo Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius.

„Gerai, kad vyksta tokie susitikimai. Kartkartėmis reikia sudrumsti nusistovėjusį vandenį, – kalbėjo mero pavaduotojas Aidas Mikėnas. – Pritariu nuomonei, kad nepakanka informacijos apie renginius, tačiau reikia ne replikuoti, o konstruktyviai kalbėti“.

Kiekviena pusė išsakė savo nuomonę, sutarė, kad susitikimas buvo naudingas. Verslininkai padarė išvadą, kad kultūros centras turi problemų dėl vadybos, o kitos pusės atstovai pažadėjo išsamiau informuoti verslininkus apie renginius.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video