2024/09/22

Nustatyti barbariško išpuolio „herojai“

Prieš mėnesį „Kupiškėnų mintys“ rašė apie vandalizmo aktą Skapiškyje. Dabar jau galime pranešti, kad rajono policijai pavyko išaiškinti, kas suniokojo Skapiškį puošusius medelius.

Žinomas Lietuvos miškininkas skapiškietis Vidmantas Markevičius daugiau kaip prieš dvylika metų miesteliui padovanojo kelis nuostabius medelius, kurie buvo pasodinti prieš ambulatoriją ir puošė visą Skapiškį.

Kovo 16–osios rytą prabudę Skapiškio gyventojai pašiurpo – ilgus metus miestelį puošę medeliai buvo suniokoti. Aplaužyta dekoratyvinė juodoji pušis, o dvi geltonosios karaganos, paprastai vadinamos akacijomis, dar daugiau sužalotos. Aplinkosaugininkai mums pasakojo, kad tie medeliai yra ne tik gražūs, bet ir brangūs.

Jau tada buvo įtarta, kad barbariško išpuolio dalyviai gali būti Skapiškio mokyklos moksleiviai, kurių keletą žmonės pastebėjo po šokių besisukiojančius apie miestelio ambulatoriją.

Pareigūnai nustatė, kad medelius niokojo trys vietinės mokyklos nepilnamečiai. Dviem iš jų yra po keturiolika metų, vienas metais vyresnis.

Administracine bauda galima bausti piliečius, kuriems yra šešiolika metų. Vadinasi, administracinės nuobaudos jie negaus, bet vadovaujantis Civiliniu kodeksu, už jų darbus atsakys tėvai.

Kaip tik šiandien visi trys nepilnamečiai su tėvais turi atvykti į Aplinkos apsaugos agentūrą, kur ir bus sudėlioti šios iš tiesų nemalonios istorijos taškai. Aišku, kad tėvams teks sumokėti už jų vaikų padarytą žalą gamtai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video