2024/09/22

Bronislavas Rimkus: „Darbuotoją reikia patiems užsiauginti“

Bendraujant su verslininkais vis dažniau tenka išgirsti, kad didelė problema tampa kvalifikuota darbo jėga. Kiekvienais metais jos stygius didėja.

Apsilankėme Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje, kuri ruošia stalius, statybininkus, virėjus ir barmenus bei daugelio kitų specialybių darbuotojus.

Nori būti žinomi

Neseniai mokykloje vykusi Atvirų durų diena kaip niekada daug sulaukė svečių. Pasak Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos direktoriaus Bronislavo Rimkaus, kiekvienais metais pavasarį yra išsiunčiami aplinkinių rajonų mokyklų mokiniams kvietimai atvykti į Atvirų durų dieną. „Sulaukdavome apie 100 mokinių, kurie atvykdavo susipažinti su mokykla, mokymosi sąlygomis. Šiais metais atvyko ypač daug – 356 mokiniai iš Kupiškio, Rokiškio, Anykščių, Panevėžio, Biržų rajonų. Tikėkimės, kad dalis jų pas mus mokysis“, – pasakojo direktorius.

Neatsilieka nuo naujovių

Pasak mokyklos direktoriaus B. Rimkaus, įgyvendinus projektą „Žemės ūkio, statybos, aptarnavimo ir paslaugų sferos darbininkų ruošimo infrastruktūros sukūrimas Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje“, pagerės ir mokytojų, ir mokinių darbo bei mokymosi sąlygos. Mokykla savo mokymo baze bus pati šiuolaikiškiausia visoje Šiaurės Lietuvoje. „Mokiniai bus mokomi dirbti su naujausia šiuolaikine technika, todėl atsiras galimybė dar geriau paruošti specialistus. Jaunuolis ar mergina, baigę mūsų mokyklą ir atėję dirbti pas darbdavį, nesijaus nedrąsiai pamatę šiuolaikinius įrenginius, nes turės darbo praktikos ir žinių, – tvirtino direktorius. – Šiuo metu jau esame įsigiję 11 vienetų žemės ūkio dirbimo ir priežiūros technikos, 10 vienetų diagnostinės aparatūros, kuri padės nustatyti įrangos gedimus, jos veikimo parametrus. Taip pat nupirkta naujausia įranga, reikalinga staliams, statybininkams, statybininkams-apdailininkams, virėjams ir barmenams“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video