2024/09/22

Visą mėnesį bus sustiprinta eismo priežiūra

Saugaus eismo diena Lietuvoje yra paskelbta balandžio 6-oji, bet nepaisant to, ne tik rytoj, bet ir visą šį mėnesį eismo saugumui bus skiriamas padidintas dėmesys.

Rajono policijos Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo poskyrio viršininkas Džeraldas Baliūnas „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad jau nuo balandžio pirmosios prasidėjo policinės prevencinės priemonės, skirtos pėsčiųjų, vadeliotojų, dviratininkų daromiems kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti ir jų prevencijai.

Nuo ateinančio pirmadienio numatytos kelios priemonės transporto vairuotojų blaivumui nustatyti. Tuo pačiu metu policininkai domėsis, ar vairuotojai ir keleiviai važinėja prisisegę saugos diržus.

Taip pat pareigūnai dėmesio žada skirti ir motociklininkams bei mopedų vairuotojams. Tikrins, ar jie važinėja su šalmais. Žinoma, visą mėnesį padidintas dėmesys bus skiriamas greičio kontrolei, pavojingo bei chuliganiško vairavimo atvejams išaiškinti.

Mėnesio pabaigoje pareigūnai numato kelias akcijas, skirtas netvarkingoms transporto priemonėms nustatyti.

Dž. Baliūnas, paklaustas, ar sumažėjo pažeidimų labai sugriežtinus baudas nedrausmingiems vairuotojams, sakė, kad nors ir labai norėtų, bet dar negali pasakyti, kad vairuotojai tapo drausmingesni. Kol kas didelės baudos kažkokių kardinalių pokyčių neatnešė. Matyt, reikia laiko, kol pasikeis vairavimo kultūra. Galbūt tokie intensyvios eismo priežiūros mėnesiai prisidės prie to, kad Lietuvos vairuotojai greičiau išmoks važinėti kultūringai.

Vis negerėjanti situacija keliuose privertė vėl pagalvoti apie prieš septynerius metus panaikintą Kelių policiją. Šią savaitę Vidaus reikalų ministerijos sekretorius S. Liutkevičius pareiškė, kad prasta eismo saugumo situacija verčia manyti, kad reikia atkurti Kelių policiją. Jis net konkretizavo, kad šis policijos padalinys Lietuvoje bus atkurtas spalio mėnesį.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video