2024/09/22

Juokų dieną „Sodra“ iš tikrųjų padėkojo draudėjams

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) Kupiškio skyrius balandžio 1-ąją dieną paminėjo išradingai – sukvietė į Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos salę draudėjus ir nustebino juos padėkomis.

Sveikinimo žodį tarusi skyriaus direktorė Gražina Tonkienė trumpai pristatė įstaigą, jos misiją, supažindino su praėjusių metų ataskaita. Įregistruoti 1554 draudėjai, daugiau kaip 6000 apdraustųjų. Vidutinis darbo užmokestis praėjusiais metais buvo 1678,8 Lt. Per mėnesį pensijoms išmokėta beveik 4 mln. litų, pašalpų ir kompensacijų – 257 tūks. litų.

Praėjusių metų rezultatai ir jų suvestinė atsispindėjo ir antroje, padėkų ir paskatinimų teikimo, dalyje. Daugiausia įmokų, tenkančių vienam apdraustajam tarp uždarųjų akcinių bendrovių, akcinių bendrovių ir valstybės įmonių grupės, pernai sumokėjo UAB „Dailista“, UAB „Ochoco Lumber“, VĮ Kupiškio miškų urėdija. Individualių įmonių grupėje pagyrimo verti buvo V. Mažeikio įmonė, A. Cesevičiaus komercinė firma „Agla“, L. Kazbaro įmonė. Žemės ūkio kooperatyvų, bendrovių ir ūkininkų grupėje – ŽŪK „Kupiškio grūdai“, ŽŪB „Daukučiai“, ūkininko J. Pakalnio ūkis. Šių įmonių atstovams įteikti padėkos raštai.

Tačiau, pasak G. Tonkienės, kiekviena skaičių eilė turi tiek pradžią, tiek ir pabaigą. Staigmena laukė ir draudėjų, kurie pagal įmokų, tenkančių vienam apdraustajam, mokėjimą, atsidūrė šios ataskaitos gale. „Sodros“ paskatinamasis raštas ir simbolinis sėkmės deivės „Tichės“ vardo mineralinio gėrimo buteliukas buvo skirtas UAB „Naujoji Vizonda“, V. Lingienės firmai „Melonija“, ūkininkui Antanui Dobrovolskiui.

Padėkos raštai iškeliaus ir į 2007 m. daugiausiai valstybinio socialinio draudimo įmokų sumokėjusias įstaigas: UAB „Durpetą“, V. Mažeikio įmonę, ŽŪK „Pieno putą“. Šioje srityje reikėtų pasitempti UAB „Artgintai“, S. Valiuko įmonei, ūkininko S. Šerelio ūkiui. Jiems taip pat skirti paskatinimai.

Draudėjai pagal atskiras grupes (UAB, AB, VĮ, IĮ, ŽŪK, ŽŪB, ūkininkai) buvo kviečiami iš įmonių, turinčių daugiau kaip 10 darbuotojų.

Po apdovanojimų ceremonijos draudėjai su „Sodros“ specialistais galėjo pabendrauti neformalioje aplinkoje prie puoduko kavos ar arbatos. Pasak skyriaus direktorės Gražinos Tonkienės, toks renginys vyko pirmą kartą. jo tikslas – įvardyti geriausius ir visiems nuoširdžiai palinkėti, kad juo nuolat lydėtų sėkmės deivė Tichė.

Susitikimimą su draudėjais muzikiniais kūriniais praskaidrino Kupiškio muzikos mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Genovaitės Bartaševičienės.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video