2024/09/22

Ligoninės veiklos rezultatas minusinis

Kupiškio ligoninės vyriausiasis gydytojas Povilas Rimkus pateikė praėjusių metų ligoninės finansinę ataskaitą. Iš jos aiškiai matyti, kad šios įstaigos metinis finansinis rezultatas yra minus 463 339 litai.

P. Rimkus, kuris dabar jau vadinsis ligoninės direktoriumi, vardijo nemažai priežasčių, dėl ko ligoninė per metus patyrė beveik pusės milijonų litų nuostolį.

Ligoninės vadovas sakė, kad dabar ligoniai jau nebeperka vaistų. Tuo pasirūpina pati gydymo įstaiga. Per ataskaitinį laikotarpį brango elektra, šiluma, todėl kas mėnesį išlaidos vis didėjo. Pasak P. Rimkaus, prie lėšų taupymo neprisidėjo ir nuolat besikeičianti Sveikatos apsaugos ministerijos strategija.

Kad ir kaip būtų, ir kokias tik priežastis bevardintum, finansinės metų veiklos rezultatas yra liūdnas.

P. Rimkui pristatant finansinę ataskaitą Tarybos posėdyje, ligoninės vadovo politikai paklausė, kas girdėti apie tuos 10 milijonų litų, kurie buvo žadami skirti minimalizuojant ligoninę. Juk tie milijonai buvo vienas iš pagrindinių argumentų, dėl ko politikai anais laikais sutiko su ligoninės sumažinimu.

Pasirodo, kad kol kas gautas tik vienas milijonas, o kiti pinigai vis dar tebežadami. Panašu, kad ligoninės sumažinimas buvo apgavystė, kuria patikėjo politikai, o buvo apgauti ir jie patys, ir visi kupiškėnai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video