2024/09/22

Tautodailininkų darbai spinduliavo šviesa ir per lietų

Kupiškio etnografijos muziejuje vyko Kupiškio rajono tautodailininkų 2007 m. kūrybos darbų ataskaitinės parodos atidarymas. Pasidžiaugti nuveiktais darbais, pasidalinti įspūdžiais, susitikti su kolegomis rinkosi ne tik rajono tautodailininkai, bet ir rajono valdžios, dvasininkijos atstovai, visas rajono Tarybos kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komitetas.

„Malonu, kad į šią gražią tautodailininkų šventę pasidžiaugti kartu su jais atvyko gražus būrys ir rajono valdžios, – sakė Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio krašto pirmininkas Vidas Mažukna. – Jau atidarytos Ukmergės, Pasvalio, Biržų tautodailininkų darbų parodos, bet šitoji išsiskiria savo brandumu, tapybos darbų gausa, įdomiais medžio drožiniais“.

Muziejaus specialistas Andrius Kleniauskas sakė, kad kiekviena tautodailininkų darbų paroda yra savita, turinti kuo nustebinti. „Daugeliui dabar jau žinomų tautodailininkų kelias prasidėjo nuo šių parodų muziejuje, todėl tikimės, kad ir šiais metais gražiam būriui naujokų meistrų paroda bus puikus tramplynas į ateities darbus“, – sakė muziejaus specialistas.

Patys tautodailininkai apie savo darbus stengėsi kalbėti labai nedaug.„Geriau tegul patys darbai kalba už save“, – išsprūsdavo žodžiai iš meistrų lūpų.

O pasidžiaugti tikrai visi susirinkusieji rado kuo: vieni tapybos darbais, kiti stoviniavo prie įmantriausiais raštais išaustų drobių, stebėjosi profesionaliu jaunųjų drožėjų darbu, kuriuos jau daugelį metų medžio paslapčių moko tautodailininkas Jonas Šmigelskas.

„Žiūri į šiuos puikius darbus ir ima baltas pavydas, kad Dievas talento kai kam duoda ir dar drebtelėja, – kalbėjo parodos svečiai. – Smagu, kad tokių talentų Kupiškyje buvo ne tik praeityje, bet yra ir dabar“.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video