2024/09/22

Vytautą Stančiką pakeitė Džeraldas Baliūnas

Nuo kovo 12 dienos rajono policijos komisariato Viešosios policijos Viešosios tvarkos skyriaus Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininku pradėjo dirbti Džreraldas Baliūnas. Jis šiame poste pakeitė liūdnai karjerą baigusį Vytautas Stančiką, kuris iš pradžių, praėjusį rudenį, buvo nušalintas nuo pareigų, vėliau net sulaikytas, kol galų gale išleistas į pensiją.

Iki šiol Dž. Baliūnas beveik dešimt metų dirbo Alizavos apylinkės tyrėju. Šis paskyrimas yra palypėjimas karjeros laipteliu.

Nuo 2002 metų Dž. Baliūnas vykdė eismo priežiūros kontrolę, todėl su šiuo darbu yra neblogai susipažinęs.

Naujai paskirto viršininko poskyryje trūksta ne vieno pareigūno, tačiau jau nuo pirmadienio pradės dirbti du nauji pareigūnai, tik ką baigę mokslus. Jie šiek kiek apkamšys neužpildytų etatų skyles.

Dž. Baliūnas yra diplomuotas teisininkas. Jis 1998 metais baigė Lietuvos Teisės akademiją, kuri dabar vadinasi Mykolo Riomerio universitetas. Iš Salamiesčio kilęs pareigūnas, baigęs mokslus, grįžo tėviškėn, kur iki šiol ir darbavosi.

Paklaustas, ar iš karto sutiko užimti naujas pakankamai atsakingas pareigas, naujasis viršininkas sakė, kad nors tokie pasiūlymai ir nesimėto, bet jis galvojo kokį mėnesį. Dž. Baliūnas sakė, kad dabar visoje respublikoje dėmesys eismo priežiūros tarnyboms yra padidintas, o šiam konkrečiam postui Kupiškyje seniai yra skiriamas dar didesnis visuomenės dėmesys. Dėl šių priežasčių Dž. Baliūnas ir dvejojo prieš pasakydamas galutinį taip.

Naujasis Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros viršininkas, kreipdamasis į kupiškėnus, perspėjo, kad nesumanytų vairuoti automobilius išgėrę, nes tokiu atveju atsiras tikrai daug problemų.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video