2024/09/22

Albertas Audickas: dvi versijos be pretenzijos į objektyvią tiesą

Jau ne pirma savaitė nuo kupiškėnų lūpų nenueina svaigus kaip bundančio pavasarinio miško oras Alberto vardas, Kupiškio damoms primenantis serialinį Chosė Alberto.

UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ direktorius Albertas Audickas gerai apie save galvojančioms kupiškėnėms sukėlė susierzinimą, kad ne visoms Albertas rodo deramą dėmesį, o verslininkams ir politikams ėmė vaidentis, kad jo paties ar tik švelniai direktoriaus proteguojamas verslas nušluostė nosį ne vienerius metus rajone karaliavusiems biznio vyrams. Tada ir prasidėjo kalbos kalbelės, kurios vargu ar prisidėjo prie ramaus pono Alberto miego.

Versija Nr.1

Remiantis keliais redakcijos informacijos šaltiniais, susiformavo versija, kurioje, kaip bežiūrėtum, kriminalo lyg ir nėra, bet pikantiškumo nors vežimu vežk.

Prieš kelerius metus Savivaldybės bendrovei vadovaujančio A. Audicko iniciatyva buvo sukurta UAB „Kupsta“. Ši įmonė gauna iš „Kupiškio butų ūkio ir vandentiekio“ užsakymus, kuriuos pati ir išpildo. Suprask, pats A. Audickas sau paskiria darbus, kuriuos ir įvykdo, lėšas tiems darbams pasiimdamas sau.

Jei atsiranda kokių nors problemų, konkursus laimi UAB „Nodama“, kurios direktorius yra tos pačios „Kupstos“ akcininkas Juozas Puzonas. Tačiau konkursą laimėjusi „Nodama“ savo pergalę peradresuoja „Kupstai“, ir vėl ratas apsisuka taip, kaip yra naudinga šios schemos kūrėjui A. Audickui.

Beje, viena iš valdiškos UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ buhalterių buhalteriauja ir UAB „Kupsta“, taip dar labiau sutvirtindama Savivaldybės įmonės ir privataus uab‘o tarpusavio ryšius.

Neseniai UAB „Kupsta“ vadovu tapo A. Audicko bendrapartietis Audronijus Zulonas, kuris rajono Centro ir liberalų sąjungos pirmininko postą paveldėjo iš to paties A. Audicko. Tenka konstatuoti, kad UAB „Kupsta“ įsigijo ir politinį „stogą“ – rajono Savivaldybės tarybos narį A. Zuloną.

Ryšio UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ – UAB „Kupsta“ – UAB „Nodama“ patvirtinimui galima būtų įvardinti ir pastato, priklausiusio „Kupiškio būtų ūkiui ir vandentiekiui“, pardavimą būtent „Nodamos“ direktoriui J. Puzonui. Nors tuo pastatu domėjosi gerai rajone žinomi keli verslininkai, vienas iš kurių buvo vietos verslo autoritetas B. Domža, tačiau tas susidomėjimas staiga ėmė ir pasibaigė. Kodėl įtakingi verslininkai be aiškios priežasties atsisakė savo sumanymo? Gal rajone formuojasi nauja verslo grupė, galinti konkuruoti su seniai tvirtas pozicijas užėmusiais žmonėmis ir jau pradedanti jiems diktuoti savo sąlygas.

Štai tokį vaizdelį galima susidaryti sulipdžius informaciją, gautą iš kelių vienas nuo kito nepriklausomų šaltinių.

Versija Nr.2

Tuo tarpu kiti šaltiniai tą patį vaizdą piešia visai kitaip. Jų ir paties A. Audicko tvirtinimu, ponas Albertas ne tik nėra „Kupstos“ akcininkas, bet ir apskritai su ja neturi jokių bendrumų.

Suprantama, nedideliame miestelyje gyvenantys visi vieni kitus puikiai pažįsta. Taigi, ir „Kupstos“ akcininkai bei vadovas yra A. Audicko pažįstami.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video