2024/09/22

Realiau apie Savivaldybės kelių gerinimą tik kovą

Redakciją pasiekė palėveniečių nuogąstavimai dėl sunkiasvorės technikos niokojamo asfaltuoto kelio per jų kaimą ir tos pačios technikos malamo pažliugusio žvirkelio Pauliankos link bei rajono valdžios neištęsėtus pažadus.

Kelio gali ir nelikti

Žmonių teigimu, jie atmena, jog sovietmečiu pažliugus keliams kai kurie iš jų būdavo visiškai uždaromi arba jais būdavo labai ribojamas eismas. Šiuo metu pastebimai keliai nėra tinkamai saugomi ir prižiūrimi. Antai toje pačioje Palėvenėjė ne vieną kartą yra paslaptingai po nakties dingę kelio ženklai, draudžiantys sunkiasvorės technikos eismą bei ribojantys greitį, o paskui, po kiek laiko, vėl ten pat atsiradę. Be to, ilgai tenka ir į Palėvenę vedančių žvirkeliukų greideriavimo laukti, kai tiems darbams būna palankios sąlygos. Jei požiūris nesikeis, tai to kelio gali ir nelikti. Ar jau nebėra kam išaiškinti niekdarius ir tinkamai įvertinti jų padarytą žalą?

Palėveniečiai taip pat sakė norintys rajono valdžiai priminti, kad jos stalčiuose jau seniai dulka šio kaimo gyventojų prašymas apie kelio per gyvenvietę sutvarkymą. Ar pažadai baigti asfaltuoti visą kelią per jų kaimą ir į kapines tebuvo tik priešrinkiminis žodžių žaismas?

Su seniūno žinia

VĮ Panevėžio regiono keliai Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius patvirtino, kad pastaruoju metu per Palėvenės gyvenvietę jų įmonės sunkvežimiai veža žvyrą iš Pauliankos karjero. Kelio ženklai, suderinus su Noriūnų seniūnijos seniūnu, yra nusukami, baigus darbą vėl atstatomi. Taigi čia jokio kriminalo nėra. Taip pat jų tarnyba yra seniūnijai įsipareigojusi sutvarkyti tą žvirkelio atkarpą iki karjero. Pastarosiomis dienomis labai pažliugus keliui, žvyro vežimo darbai buvo nutraukti, nes išsimušė duobės, į paviršių pradėjo skverbtis molis. Vakar pašalus mašinos vėl pasuko į karjerą. Šis darbas tęsis, kol leis oro sąlygos. Žvyro prireikė platinant kelią nuo Noriūnų į Palėvenę. O. Zibavičius užtikrino, kad baigę vežti žvyrą, jo vadovaujamos tarnybos žmonės keliuką nuo Palėvenės į Pauliankos žvyro karjerą paliks nugreideriuotą ir pažvyruotą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video