2024/09/22

Užpultas taksistas

Ne kartą spaudoje buvo pasirodę pranešimų apie tai, kad tai vienoje, tai kitoje Lietuvos vietoje buvo užpulti taksistai. Dažniausiai plėšikai kėsinasi į taksistų uždirbtus pinigus, kartais incidentai kyla dėl to, kad keleiviai nenori atsiskaityti už paslaugas. Tačiau neseniai nutikęs nemalonus įvykis turbūt neturi analogų.

Sausio pabaigoje įvykęs nusikaltimas jau yra ištirtas, o kaltininkui paskelbta bauda.

Prie Kupiškio autobusų stoties stovinčio taksi automobilio priėjo vyriškis ir paprašė, kad jį taksistas pavežėtų Skapiškio pusėn. Taksistas pasiteiravo, ar keleivis nori važiuoti į Skapiškį ar į Naivius, nes vairuotojui pasirodė, kad kažkada anksčiau šį vyriškį jis yra vežęs būtent į Naivius.

Pakeliui keleivis užmigo. Nuvažiavus į Naivius, taksistas niekaip jo negalėjo pažadinti. Tada vairuotojas vietinio gyventojo paklausė, ar jis nepažįstas miegančio vyriškio. Išsiaiškinęs, kas yra miegotojas ir kur jis gyvena, taksistas jį nuvežė į jo kiemą. Ten dar kartą bandė žadinti keleivį. Kai galų gale šis pabudo, užsipuolė taksistą jį bardamas, kad vaikščioja po svetimą teritoriją. Jau gerokai penkiasdešimtmetį perkopęs taksistas puolė nuo užpuoliko bėgti, nes jis pajuto realų pavojų, kad gali būti sumuštas.

Užpuolikas persekiojo taksistą ir po to, kai išėjo iš kiemo. Gaudynės tęsėsi ir kaime. Kai vairuotojas pamatė, jog nuotykis gali tikrai liūdnai baigtis, jis išsitraukė dujinį ginklą ir iššovė į orą. Tai užpuolikui jokio poveikio nepadarė. Taksistui nebeliko nieko kito, kaip šauti į persekiotoją.

Atsigavęs nuo dujų poveikio, užpuolikas čiupo lazdą ir ėmė tvatinti taksi automobilį BMW. Tik tada taksistui pavyko išsikviesti policiją.

Policininkai tuoj pat išsiaiškino, kad incidento sukėlėjas yra Vilius Tviskus, gimęs 1963 metais. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video