2024/09/21

Vargas dėl lovos

Laukė tris mėnesius

Gyvakarietis (redakcijai jo pavardė žinoma) šių metų birželio 26 d. sudarė lovos pirkimo-pardavimo sutartį su vilniške UAB „Baldų oazė“ ir įmokėjo 300 Lt avansą. Buvo sutarta, kad lova bus pagaminta ir pristatyta rugpjūčio 20 d. Sutartu laiku pirkėjas jos nesulaukė. Pardavėjai pažadėjo, kad lovą artimiausiomis dienomis tikrai atveš ir pasiūlė už būsimą pirkinį sumokėti likusią pinigų dalį. Rugsėjo 4 d. gyvakarietis minėtos bendrovės filiale, UAB „Lindena“ parduotuvėje Kupiškyje, Maironio g. 4, už būsimą pirkinį sumokėjo likusią sumą – 480 Lt. Tačiau lovos vyriškis nesulaukė ir po mėnesio. Tuomet paprašė grąžinti iš anksto sumokėtus pinigus. Vėl išgirdo pažadus, kad ryt poryt taip bus padaryta. Neapsikentęs tokio elgesio, gyvakarietis pasiskundė policijai. Pagaliau spalio 9 d. jam tie visi pinigėliai grąžinti. Taigi lovos pirkimo epopėja vyriškiui tęsėsi 3 mėnesius. Jis įsitikinęs, kad pinigus atgavęs tik įsikišus policijai ir redakcijai.

Ar klientas visada teisus?

UAB „Baldų oazė“ komercijos direktorius Laimis Valinskas sakė, kad gyvakarietis buvo užsisakęs nestandartinę lovą. Tokie užsakymai paprastai yra ilgiau atliekami. Su klientais yra ieškoma tokiais atvejais įvairių kompromisų. Negerai, kad prekė vėluoja. Tačiau jie esą tik gaminio užsakovai. Kartais ir juos paveda gamintojai iš Lenkijos. Jų įmonėje visuomet klientui, atsisakiusiam pirkinio, yra grąžinami pinigai. Šiuo atveju jų grąžinimas užtruko ilgiau, nes žmogus norėjo juos gauti grynais, nes teigė, jog gyvena kaime ir jokiomis banko sąskaitomis nesinaudoja. Jų bendrovė Lietuvoje turi 7 parduotuves. Todėl vadybininkė iškart negalėjo tuo reikalu atkakti į Kupiškį. Pinigai žmogui buvo grąžinti, jo atsiprašyta.

Nepatenkintas pirkėjas visai be reikalo kreipėsi į policiją, nes tokius ginčus paprastai sprendžia teismai.

Direktorius pridūrė, jog ta lova vis tiek bus pagaminta ir atvežta. Gyvakarietis galės ją nusipirkti, nes vargu ar dar kam jos, pagamintos pagal nestandartinius matmenis, prireiks. Visas problemas galima išspręsti geranoriškai.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video