2024/09/21

Rajone ritinys stiprinamas aukščiausiu politiniu lygiu

Praėjusį šeštadienį lietingas oras neišgąsdino 2007 m. Lietuvos veteranų lietuviško ritinio čempionato dalyvių ir šios sporto šakos sirgalių. Toks turnyras šalyje buvo surengtas septintąjį kartą. Kupiškyje jo kovos vyko antrą sykį. Šįkart kupiškėnai pademonstravo net dviejų komandų žaidimą.

Pirmosios į aikštelę išbėgo plungiečių komandos. „Plateliai“nesunkiai 6:1 įveikė „Plungę“. Vienoje iš žemaičių komandų žaidė ir buvęs kupiškėnas Vaclovas Matavičius. Po to įvyko čempionato atidarymas. Sveikinimo žodžius tarė Lietuvos ritinio federacijos prezidentas Rimantas Drižius, šio turnyro debiutantas rajono meras Jonas Jarutis, rajono kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas bei „Šaltinio“ sporto veteranų klubo vadovas Romas Semėnas. Tylos minute buvo pagerbtas neseniai mirusio, didelio ritinio entuziasto ir propaguotojo mūsų rajone Rimanto Galinio atminimas.

Rungtyniaujama buvo rato sistema. Be jau minėtų komandų, kitos sužaidė taip: Kupiškio „Šaltinis“ – „Plateliai“ 0:4, „Šaltinis“ – „Vilkaviškis“ 5:10, „Šaltinis“ – „Plungė“ 2:0, „Vilkaviškis“ – „Plateliai“ 1:7, „Vilkaviškis“ – „Plungė“ 4:0.

Tad pirmoji vieta, taurė, aukso medaliai ir pirmojo laipsnio diplomai atiteko „Platelių“ komandai. Antrieji liko vilkaviškiečiai, o treti (antrą kartą) – kupiškėnai. Pastarosioms komandoms taip pat įteiktos taurės, atitinkamo laipsnio diplomai bei sidabro ir bronzos medaliai. Ketvirtąją vietą užėmusi Plungės komanda į namus taip pat parsivežė diplomus.

Specialiais prizais apdovanoti visų komandų geriausi žaidėjai: „Platelių“ Vytautas Srėbalius, „Plungės“ Vytautas Benetis, „Vilkaviškio“ Sigitas Kurtinaitis, „Šaltinio“ Algis Dešukas.

Kupiškėnų veteranų komandai šįkart atstovavo Z. Paulauskas, Eitaras Kriauza, Jonas Kriauza, Algis Prievelis, Darius Zabulis, Gediminas Uldukis, Algis Dešukas, Vladimiras Belovas, Jonas Jarutis, Vytautas Stulginskas, Romas Semėnas.

Galbūt ši nacionalinė sporto šaka tikrai mūsų krašte atgims iš tiesų? Taip manyti verčia tądien surengtos draugiškos rungtynės tarp antrosios Kupiškio komandos ir ukmergiškių, kurie specialiai buvo atvykę pasižiūrėti šio čempionato varžybų, ir tai jog šią sporto šaką pradėjo kultivuoti ir mero pavaduotojas, ir vienas rajono Tarybos narys. Per 700 g sveriantį ritinį geriausiai atmušinėti ir ridenti į varžovų vartus sekėsi mūsų komandai. Jie ukmergiškius įveikė rezultatu 7:1. Kupiškėnų antrajai komandai atstovavo Vidmantas Liubomirskas, Danas Baronas, Vaclovas Pakalniškis, Aidas Mikėnas, Dangirdas Mikšys, Mantas Andrijauskas, Raimondas Kvietkauskas ir Vasilijus Romanenkovas.

Lietuviškojo ritinio 50-mečio proga rajono Savivaldybės padėkos raštai už nuopelnus populiarinant šią sporto šaką rajone ir šalyje įteikti A. Dešukui, V. Belovui, V. Janulioniui, J. Kriauzai, Z. Paulauskui, R. Semėnui, F. Stankevičiui, V. Stulginskui ir G. Uldukiui.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video