2024/09/21

STT užpuolė Kupiškio policiją

Rugsėjo pradžioje rašėme, kad Specialiųjų tryimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl rajono policijos Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininko Vytauto Stančiko veiklos. Praėjusią savaitę Kupiškyje vėl buvo pastebėti STT pareigūnai.

Kai praėjusios savaitės pabaigoje, rajone vėl apsilankė STT pareigūnai, kupiškėnai ėmė svarstyti, ar jie toliau domisi V. Stančiko reikalais, ar atkapstė dar kokią nors naują istoriją…

Komandoje nebuvo vieno iš lyderių

Šeštadienį Kupiškyje vyko lietuviško ritinio Lietuvos veteranų čempionatas. Mūsų rajono komandoje turėjo žaisti ir aukštas pareigas dabar užimantys žmonės. Rajono meras Jonas Jarutis išbėgo į aikštę, bet joje taip ir nepasirodė rajono policijos viršininkas Anatolijus Krestovas.

Ir sporto mėgėjai, ir šiaip aštresnių pojūčių kupiškėnai tuoj susiejo A. Krestovo nedalyvavimą varžybose ir aną savaitę įvykusį STT pareigūnų vizitą.

“Šaltinio„ sporto klubo vadovas ir lietuviško ritinio komandos treneris Romas Semėnas “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad A. Krestovas yra vienas iš pagrindinių komandos metikų, bet jis kažkodėl į varžybas neatvyko ir R. Semėno apie neatvykimo priežastis neinformavo nei iki čempionato, nei po jo.

Pradėtas naujas ikiteisminis tyrimas

Panevėžio Apygardos prokuratūros prokuroras Saulius Daunoravičius “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad STT Kupiškio rajono policijoje pradėjo naują ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba. Apygardos prokuratūra kontroliuoja šį tyrimą. Kol kas detalių apie atliekamą tyrimą jis dar negalėjo atskleisti.

Šiuo metu yra atliekami ikiteisminio tyrimo procesiniai veiksmai, tikrinami gauti duomenys apie dviejų pareigūnų galimą piktnaudžiavimą tarnyba. Kaltinimai ar įtarimai dar niekam nėra pareikšti. Žinoma, gautų duomenų tikrinimas dar nėra joks kaltės įrodymas, todėl nei apygardos prokurorai, nei STT agentai tų dviejų pareigūnų pavardžių dar nenori įvardinti.

Rajono policijos viršininkas A. Krestovas vakar taip pat dar nenorėjo komentuoti jo vadovaujamame komisariate pradėto tyrimo.

Naujienų dėl V. Stančiko gali būti po dviejų savaičių

S. Daunoravičius sakė, kad toliau vyksta ikiteisminis tyrimas ir dėl V. Stančiko veiklos. Jam yra pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba. Pareigūnas laikinai nušalintas nuo pareigų.

Pasak S. Daunoravičiaus, kažkokių naujienų apie šį tyrimą galima laukti maždaug po dviejų savaičių.

STT agentai pradėjo šį ikiteisminį tyrimą po labai kasdieniško įvykio. Policininkai sustabdė kelių eismo taisyklių pažeidėją. Kai buvo patikrintas jo vairuotojo pažymėjimas, nustatyta, jog teisės už anksčiau padarytą pažeidimą iš vairuotojo yra atimtos, todėl jis šiuo dokumentu negalėjo disponuoti. STT pareigūnai aiškinasi, kokiu būdu vairuotojo pažymėjimas grįžo pas pažeidėją.

Panevėžio apylinkės teismas nušalino V. Stančiką nuo pareigų, nes ikiteisminį tyrimą atliekantiems pareigūnams atrodo, kad toliau dirbdamas V. Stančikas gali trukdyti objektyvios tiesos nustatymui.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video