2024/10/06

Matyt, sprendimai keisis

Savivaldybės Tarybai patvirtinus naujos sudėties rajono Saugaus eismo komisiją, ankstesni jos sprendimai turėtų keistis.

“Mintys„ jau rašė, kad praėjusiame rajono Tarybos posėdyje buvo pakeista eismą mieste kuravusi komisija, kuri susilaukė daugybės kupiškėnų kritikos. Su miesto meru Leonu Apšega kalbėjomės apie tai, ar bus revizuojami ankstesnės komisijos sprendimai ir jau nuveikti darbai.

Ratais po miestą priversti važinėti kupiškėnai skundais ir prašymais apvertė savivaldybę ir redakciją, kuri prognozavo, kad komisijai – galas. Taip ir buvo. Dabar patvirtinta naujos sudėties komanda. Kaip bus su jos jau nuveiktais darbais?

Aš nesakau, kad nereikia gerinti eismo saugumo mieste, bet suvaržyti žmonių važiavimo laisvės taip pat negalima. Dabar sako, sunku žiemą nuvalyti sniegą. Mano nuomone, tai ne argumentas. Jeigu dviem savaitėms užverčia sniegu, tai galima laikinai pastatyti ženklą. Mes turime sniego išvežimo techniką, todėl nematau čia jokios problemos. Kai buvau Briuselio senamiestyje, ten mačiau tokio pat siaurumo gatves, kuriose abiejose

gatvės pusėse stovi automobilis prie automobilio. Dieną naktį. O abiem kryptimis važiuoja mašinos, ir niekas vienas kitam jokių pretenzijų nereiškia. Nemačiau ten nė vienos sudaužytos mašinos ir nė vieno policininko. Matyt, esmė yra vairavimo kultūroje. Žmogus pakėlė ranką ir jį praleidžia.

Grįžkim prie komisijos…

Aš nežinau, ar ji gera, ar bloga. Aišku, kai viskas būna gerai, tai mero nebelabai reikia. Kai kas nors atsitinka, meras atsiduria smaigalyje. Aš seniai buvau nusiteikęs prieš gatvių uždarinėjimą, bet negaliu komanduoti komisijai, kuriai buvo suteikta teisė dirbti. Tokiu atveju nei laikraštyje, nei žmonių lūpose neturėtų skambėti mano pavardė. Čia turėtų būti komisijos narių, kurie tai padarė, pavardės.

Aš suskaičiavau, kad Vytauto gatvėje yra trylika objektų, prie kurių žmonės turi kažkaip privažiuoti. Kur žmogui sustoti? Kartais mes per tarybos posėdžius svarstom visokias smulkmenas, vietoj to, bus galima aptarti ir tos komisijoa siūlomus projektus. Tai dabar yra numatyta šios komisijos nuostatuose.

Ar bus pakeisti ankstesnės komisijos įgyvendinti sprendimai?

Matot, esmė ne kilęs triukšmas, o tvarka. Šiuo metu per miesto centrą važiuoja visos mašinos. Dabar tariamės, kur tikrai reikia tokių ženklų. Ten mes juos ir pastatysim. Tuoj pasigirs, o jau ir pasigirdo balsų, kad meras – diktatorius. Yra Kupiškyje kas turi diktatoriškų polinkių, o aš nemanau, kad esu toks.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video